Συζήτηση για το βιβλίο του Βενιζέλου «Μύθοι και Αλήθειες για το Δημόσιο Χρέος 2012 – 2017»

«Μύθοι και Αλήθειες για το Δημόσιο Χρέος 2012 – 2017», είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέσα στις σελίδες του κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο δεύτερο πρόγραμμα του Οκτωβρίου 2011, θέλοντας να καταδείξει και να αναλύσει «τη δραστική επέμβαση στο ελληνικό δημόσιο χρέος

που έγινε το 2012 τόσο σε ονομαστική, όσο και σε παρούσα αξία (PSI, PSI plus, OSI)».

Κορμός του βιβλίου είναι η εμπλουτισμένη (με υποσημειώσεις και διαγράμματα) παρουσίαση της επέμβασης του 2012 που έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην επιτροπή δημοσίου χρέους της Βουλής στις 20.12.2016. Στο βιβλίο περιέχονται επίσης αναλύσεις για τις κρίσιμες όψεις του ζητήματος του δημόσιου χρέους.

Ο ίδιος ο συγγραφέας, στον πρόλογό του, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά αναφέρει: «Το δημόσιο χρέος είναι όντως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Οχι όμως πρόβλημα πρωτίστως οικονομικό, αλλά πολιτικό. Για την ακρίβεια νοοτροπιακό».

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του, ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση και οι εκδόσεις «Επίκεντρο» οργανώνουν ανοικτή συζήτηση για το βιβλίο, τα θέματα που αυτό πραγματεύεται και τα επόμενα βήματα, με τους:

Γιώργο Προβόπουλο, πρώην Διοικητή της ΤτΕΓκίκα Χαρδούβελη, πρώην υπουργό ΟικονομικώνΒαγγέλη Βενιζέλο, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών.

Τη συζήτηση -θα γίνει την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, στις 18.30- θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής.

Αμφιθέατρο του Μεγάρου «Θ. Καρατζάς» της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος

(Αιόλου 82-84 & Σοφοκλέους, Αθήνα)

The post Συζήτηση για το βιβλίο του Βενιζέλου «Μύθοι και Αλήθειες για το Δημόσιο Χρέος 2012 – 2017» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα