Συγκρατημένη αισιοδοξία για έλεγχο της πυρκαγιάς στην Αττική

Οι άνεμοι που κόπασαν μέσα στη νύχτα περιόρισαν τα ενεργά μέτωπα στην καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, κάνοντας για πρώτη φορά τις αρχές σχετικά αισιόδοξες ότι η πυρκαγιά θα μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο.

Είχαν προηγηθεί 2,5 ημέρες τιτάνιας προσπάθειας από τους πυροσβέστες για τον περιορισμό των μετώπων που κατέκαιγαν μεταξύ του Καλάμου, του Βαρνάβα και του Καπανδριτίου. Οι δυνατοί άνεμοι και ο -κατά διαστήματα- πυκνός καπνός εμπόδιζαν το έργο τους.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης τα μέτωπα παρουσίαζαν καλύτερη εικόνα, ωστόσο η ημέρα εξακολουθεί να είναι

κρίσιμη και το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων μεγάλο.

Μέσα στο βράδυ δεν υπήρξαν νέες αναζωπυρώσεις, ενώ κάποιες μικροεστίες αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία.

Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να μην περάσει το μέτωπο την Εθνική Οδό, κάτι που θα δημιουργούσε ακόμη περισσότερα μεγάλα προβλήματα.

«Εχουμε την συγκρατημένη αισιοδοξία ότι αύριο [ενν. την Τετάρτη] θα είναι μια καλύτερη μέρα», δήλωνε στο ΑΠΕ αργά το βράδυ της Τρίτης ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης. Διευκρίνισε ακόμη ότι πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός με την συγκεκριμένη πυρκαγιά, η οποία από την πρώτη στιγμή δημιούργησε τεράστια προβλήματα που κατέληξαν σε μεγάλη καταστροφή.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης άρχισαν να επιχειρούν και πάλι δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Στα μέτωπα επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 88 άτομα πεζοπόρο, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ και 100 άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε περίπτωση που οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταφέρουν να ελέγξουν τα μέτωπα, πιθανότατα θα αποσυρθεί και το αίτημα για βοήθεια από την ΕΕ, στο οποίο απάντησε ήδη αρνητικά η Γαλλία, ενώ και οι άλλες χώρες της Μεσογείου έχουν σοβαρά δικά τους προβλήματα με πυρκαγιές.

The post Συγκρατημένη αισιοδοξία για έλεγχο της πυρκαγιάς στην Αττική appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα