Στο σφυρί προσωπικά αντικείμενα του Στίβεν Χόκινγκ

O βρετανικός οίκος Christie’s οργανώνει αυτές τις μέρες μια δημοπρασία που τιτλοφορείται «Στους ώμους των γιγάντων» και σε αυτή περιλαμβάνονται προσωπικά αντικείμενα κορυφαίων επιστημόνων. Ανάμεσα τους βρίσκονται χειρόγραφα του Νεύτωνα, του Δαρβίνου και του Αλμπερτ Αϊνστάιν.

Ομως τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει σε 22 αντικείμενα που ανήκουν στον βρετανό θεωρητικό φυσικό Στίβεν Χόκινγκ που πέθανε τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 76 ετών.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters

ανάμεσα στα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν θα είναι και το αμαξίδιο με το οποίο ο Χόκινγκ κινούνταν. Θα δημοπρατηθεί ένα αντίτυπο του best seller βιβλίου του «Το Χρονικό του Χρόνου» το οποίο ο Χόκινγκ έχει υπογράψει με το δακτυλικό του αποτύπωμα. Αυτό το αντίτυπο εκτιμάται ότι θα πιάσει 3-4 χιλιάδες ευρώ ενώ κάποια βραβεία και μετάλλια του Χόκινγκ που θα δημοπρατηθούν αναμένεται να πουληθούν για 11-16 χιλιάδες ευρώ.

Αντίτυπο του best seller βιβλίου «Το Χρονικό του Χρόνου» με το δακτυλικό αποτύπωμα του Χόκινγκ

Το πιο ακριβό αντικείμενο είναι ένα από τα πέντε γνωστά αντίτυπα της διδακτορικής διατριβής του Χόκινγκ με τίτιλο «Ιδιότητες των διαστελλόμενων συμπάντων» που έγραψε όταν ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής και εκτιμάται ότι θα πιάσει 130.000-200.000 ευρώ.

Μπουφάν που φορούσε ο μεγάλος θεωρητικός φυσικόςH διδακτορική διατριβής του Χόκινγκ με τίτιλο «Ιδιότητες των διαστελλόμενων συμπάντων»

The post Στο σφυρί προσωπικά αντικείμενα του Στίβεν Χόκινγκ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα