Στα Χανιά η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (φωτογραφίες)

Δέκα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης ξεκίνησε στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού.

Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε υπό τους ήχους των διαταγμάτων στα τιμητικά αγήματα που είχαν παραταχθεί έξω από τον ναό και της στρατιωτικής μπάντας της φρουράς των Αθηνών.

Στους ώμους τους σήκωσαν τη σορό του παππού τους τα εγγόνια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

και τη μετέφεραν από τη Μητρόπολη Αθηνών στο αυτοκίνητο για τη διαδρομή προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Εκεί, ξεκίνησε η μεταφορά της σορού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με C-130, στην Κρήτη.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Βέβαια, το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας καθυστέρησε να απογειωθεί από την Ελευσίνα, διότι έπρεπε να φτάσει στα Χανιά μετά τους συγγενείς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που ταξίδευαν με πτήση της Αegean. Ετσι, περίμεναν πρώτα να φτάσει η πολιτική πτήση με τους συγγενείς και στη συνέχεια να απογειωθεί το στρατιωτικό αεροσκάφος με τη σορό του εκλιπόντος.

Τελικά, το βράδυ της Τετάρτης έφτασε στα Χανιά η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της ΝΔ.

Τη σορό του μετέφεραν από το στρατιωτικό αεροσκάφος βρακοφόροι με πένθιμη στολή, ενώ γυναίκες με την παραδοσιακή στολή της Κρήτης κρατούσαν λουλούδια.

Μετά την απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας σχηματίσθηκε τιμητική πομπή και η σορός μεταφέρθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής, στη συνοικία Χαλέπα, όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 15.00, την Πέμπτη.

Προτού ξεκινήσει η διαδρομή προς το κοιμητήριο του Αργουλιδέ, όπου ο ίδιος είχε επιλέξει να ταφεί, έχοντας επιμεληθεί τον τάφο του, θα ψαλλόταν τρισάγιο.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στις τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης θα ταφεί πλάι στην αγαπημένη του Μαρίκα, τον «Κοπέρνικό» του, όπως την αποκαλούσε και η οποία είχε φύγει από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια: τον Μάιο του 2012.

The post Στα Χανιά η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (φωτογραφίες) appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα