Σοκάρει το βίντεο με αστυνομικό που γρονθοκοπεί κοπέλα σε παραλία του Νιου Τζέρσεϊ

Καθόλου ειδυλλιακές οι στιγμές που αντίκρισαν δεκάδες λουόμενοι σε παραλία του Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ: μία γυναίκα πεσμένη και ακινητοποιημένη πάνω στην πετσέτα της να δέχεται -μην μπορώντας να κάνει κάτι άλλο- απανωτές γροθιές στο κεφάλι από αστυνομικό, ενώ ακριβώς δίπλα του ένας συνάδελφός του την είχε ακινητοποιήσει για να κάνει το αποτρόπαιο έργο του ευκολότερο. Γύρω τους, κόσμος πολύς, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά που άρχισαν να κλαίνε γοερά, ανήμπορα να καταλάβουν γιατί ξέσπασε τόση ωμή βία μπροστά στα μάτια

τους.

Στο βίντεο ακούγεται ο αστυνομικός να λέει στην εικοσάχρονη Εμιλι Γουάινμαν «σταμάτα να αντιστέκεσαι» και στη συνέχεια αρχίζει να την τιμωρεί με γροθιές για την αντίστασή της κατά της Αρχής. Αφού την ακινητοποίησε, της πέρασε χειροπέδες.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, το θύμα του ξυλοδαρμού αναφέρει σε ανάρτησή της ότι εμφανίστηκε στην παραλία η Αστυνομία προκειμένου να υποβάλει τους παρευρισκόμενους σε αλκοτέστ. Και ενώ τα αποτελέσματα του αλκοτέστ βγήκαν αρνητικά, εκείνη αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της στους αστυνομικούς και τότε η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου.

Η κοπέλα παραδέχτηκε ότι η παρέα της είχε φέρει αλκοόλ στην παραλία. Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, η ίδια δεν ήταν σε νόμιμη ηλικία για να έχει μαζί της ή για να καταναλώσει αλκοόλ. Τονίζει ότι δεν είχε πιει ούτε μια γουλιά. Η νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ στις ΗΠΑ είναι τα 21 έτη. Η Γουάινμαν, κατά έναν χρόνο νεότερη, βρήκε τον μπελά της.

Οι αστυνομικοί επέμειναν να τους δώσει τα στοιχεία της, εκείνη τους ρώτησε πώς και δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν εν ώρα υπηρεσίας από το να ψάχνουν στην παραλία ανήλικους με αλκοόλ και τότε είναι που γύρισε το μάτι στο «αρμόδιο όργανο» και άρχισε να κάνει επίδειξη δύναμης και εξουσίας.

Η κοπέλα συνελήφθη για αντίσταση κατά της Αρχής και για «επίθεση»(!) καθώς «έφτυσε στοματικά υγρά κατά των αστυνομικών».

Ευτυχώς, στην εποχή των smart-phones, η 19χρονη Αλέξις Χιούιτ που έκανε ηλιοθεραπεία σε απόσταση αναπνοής από το περιστατικό, τροφοδότησε το Ιντερνετ σχεδόν σε απευθείας μετάδοση με αυτό το viral πλέον βίντεο.

Το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, ύστερα από τις δεκάδες καταγγελίες και την κοινωνική κατακραυγή, ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει εσωτερική έρευνα προκειμένου να τιμωρηθεί η ανάρμοστη συμπεριφορά των αστυνομικών του – «αν κάτι τέτοιο αποδειχτεί». Δεν μπορούμε να σκεφτούμε τι άλλα στοιχεία θα αναζητήσουν, εκτός από το βίντεο που μιλάει από μόνο του.

The post Σοκάρει το βίντεο με αστυνομικό που γρονθοκοπεί κοπέλα σε παραλία του Νιου Τζέρσεϊ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα