Σε τρεισήμισι ώρες από σήμερα το ταξίδι Αθήνα – Ιωάννινα

09:58 3/8/2017 - Πηγή: Protagon

«Αθήνα – Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα» έλεγε ένα τραγούδι για να καταδείξει και το περιπετειώδες της σύνδεσης της πρωτεύουσας των Ιωαννίνων με την πρωτεύουσα. Από σήμερα λοιπόν αυτό δεν ισχύει – αυτό θέλει να μεταδώσουν η κυβέρνηση και βεβαίως ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος παραδίδει το τελευταίο βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού (Πέρδικα – Α/Κ Εγνατίας, Ιωάννινα) σε ένα ακόμη κόψιμο κορδέλας – χθες Τετάρτη ο υπουργός έκανε τα εγκαίνια τον νέο Σταθμό Αθηνών (Σταθμός Λαρίσης) καθώς και αυτόν

στο Ζεφύρι.

Με την παράδοση του τελευταίου τμήματος (περίπου 14 χιλιομέτρων) η Ιόνια Οδός γίνεται όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας ενιαίος, ολοκληρωμένος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, που θα ενώνει την Αθήνα με τα Ιωάννινα σε τρεισήμισι ώρες.

Το τμήμα Πέρδικα – Ιωάννινα θα έχει δυο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, όπως το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου, 2 ανισόπεδους κόμβους, τη δίδυμη σήραγγα της Αμπελιάς, τη γέφυρα του Κρυβοφού, 11 άνω & κάτω διαβάσεις, καθώς και 51 οχετούς.

Με την παράδοση του τελευταίου τμήματος στην κυκλοφορία, η διάρκεια της διαδρομής από Πέρδικα Ιωαννίνων στον κόμβο της πόλης με την Εγνατία Οδό μειώνεται στο μισό.

Η εκδήλωση για την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος θα γίνει στην είσοδο της σήραγγας Αμπελιάς στο ρεύμα προς Ιωάννινα, στις 13:00.

The post Σε τρεισήμισι ώρες από σήμερα το ταξίδι Αθήνα – Ιωάννινα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα