Με τα 5ώροφα της Κερύνειας ασχολούνται οι τ/κ εφημερίδες

Η εφαρμογή της απόφασης για πενταώροφα κτίρια στην κατεχόμενη Κερύνεια και η κατεδάφιση των επιπρόσθετων ορόφων σε υπό ανέγερση κτίρια και το χάος που επικρατεί στη «δημόσια» υγεία, είναι τα κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα στις πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες. Αναφορά γίνεται και στην έκδοση «διατάγματος» κράτησης δύο υπόπτων σχετικά με την υπόθεση ναρκωτικών, αλλά και στις αλλαγές στη στρατιωτική ηγεσία στην Τουρκία.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Αυτή τη φορά πετύχαμε», γράφει ότι οι έντονες αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων στο θέμα της μη εφαρμογής της απόφασης για ανέγερση

κτιρίων στην κατεχόμενη Κερύνεια μέχρι πέντε ορόφους, πέτυχε τον σκοπό της αφού χθες δόθηκαν οδηγίες όπως σε όσα υπό ανέγερση κτίρια κτίζεται και άλλος όροφος εκτός του πέμπτου να κατεδαφιστεί. Αναφορά γίνεται και σε δηλώσεις του «υπουργού» υγείας Φαίζ Σουτσούογλου, ο οποίος επιβεβαίωσε την παραίτηση ακόμα τεσσάρων ιατρών από το «δημόσιο». Γράφει, ακόμα, ότι και στο τζαμί στο κατεχόμενο Καλό Χωρίο προσφέρονται στους μαθητές καλοκαιρινά μαθήματα Κορανίου.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Εμπόριο ναρκωτικών για εφτά χιλιάδες ευρώ», γράφει ότι η ποσότητα που εντοπίστηκε στο όχημα στο οποίο έγινε έλεγχος από την «αστυνομία» είναι αξίας εφτά χιλιάδων ευρώ και αγοράστηκε από τις ελεύθερες περιοχές. Γράφει, ακόμα, ότι άλλαξε η ηγεσία της στρατιωτικής ηγεσίας στην Τουρκία και στην αεροπορία έχει διοριστεί ο Χασάν Κιουτσιούκγιουζ, στο πεζικό ο Γιασάρ Γκιουλέρ και στο ναυτικό ο Ατνάν Οζμπάλ. Αναφορά γίνεται και στην εφαρμογή της απόφασης για τα πενταώροφα κτίρια στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Αφανίστηκαν τα νοσοκομεία», γράφει ότι η υποστελέχωση αλλά και τα άλλα προβλήματα στα «δημόσια» νοσηλευτήρια έχουν αφανίσει τη «δημόσια υγεία», ενώ ήδη άρχισαν οι αιτήσεις για πρόσληψη στα «νοσοκομεία». Γράφει, ακόμα, ότι ξηλώθηκε ο έκτος όροφος στο υπό ανέγερση ξενοδοχείο «Καγιά» στον κατεχόμενο Άγιο Γεώργιο Κερύνειας. Αναφορά γίνεται και στην αλλαγή στη στρατιωτική ηγεσία στην Τουρκία μετά την απόφαση του Τούρκου Πρωθυπουργού Γιλντιρίμ.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Θα μεγαλώσει το χάος στην υγεία», αναφέρεται στην κατάσταση στα «δημόσια» νοσηλευτήρια μετά και την εφαρμογή της απόφασης για τη δεύτερη εργασία και γράφει ότι για το θέμα προέβησαν σε δηλώσεις στην εφημερίδας πρώην «υπουργοί» υγείας, λέγοντας ότι όλοι οι ιατροί είναι απογοητευμένοι από τη στάση της «κυβέρνησης», ότι χρειάζονται άμεσες και ριζικές λύσεις και ότι η χαοτική κατάσταση αναμένεται να μεγαλώσει αν δεν λυθεί άμεσα. Γράφει, ακόμα, ότι εφτά χιλιάδες ευρώ στοίχισαν τα ναρκωτικά ενός κιλού που εντοπίστηκαν σε όχημα που προσπάθησε να διαφύγει της «αστυνομίας». Για την υπόθεση συνελήφθησαν ο οδηγός και ο συνοδηγός του οχήματος. Αλλού αναφέρει ότι άρχισε η κατεδάφιση του επιπρόσθετου ορόφου στο υπό ανέγερση ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Κερύνεια, μετά και την εφαρμογή της απόφασης ότι στην Κερύνεια το όριο είναι πέντε ορόφοι.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Πρώτο βήμα για τον παράνομο όροφο», γράφει ότι επιτέλους έγινε το πρώτο βήμα για την κατεδάφιση των παράνομων ορόφων σε υπό ανέγερση κτίρια με την κατεδάφιση του έκτου ορόφου σε υπό ανέγερση ξενοδοχειακή μονάδα στην κατεχόμενη Κερύνεια. Αναφορά γίνεται και στην κατάσταση στα «δημόσια» νοσοκομεία λόγω της παραίτησης ιατρών για να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα. Γράφει αλλού για την ανακοίνωση της UniteCyprusΝow, στην οποία αναφέρει ότι χρειάζεται νέα στρατηγική στο Κυπριακό, ενώ αναφορά γίνεται και στις ξεχωριστές συναντήσεις που είχαν με τους δύο ηγέτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα