Σάλος από το σχόλιο της ΕΡΤ ότι η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θύμισε θεωρητικούς του φασισμού!

Μετά τις κατηγορίες για τα «ακροδεξιά στοιχεία που περιστοιχίζουν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην «έγκυρη και ανεξάρτητη» ΕΡΤ διέκριναν εθνικιστικές αναφορές στην ίδια την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο εκ των παρουσιαστών μάλιστα της απογευματινής ενημερωτικής εκπομπής, «Δεύτερη Ματιά», Σωτήρης Καψώχας, βγήκε να πει από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης ότι η ομιλία Μητσοτάκη θύμισε θεωρητικούς του φασισμού και ειδικότερα έναν από τους κυριότερους ιδεολογικούς εκπρόσωπους του, τον Σέρτζιο Πανούντσιο!

«Πιστεύω πως η ομιλία του Μητσοτάκη είχε εθνικιστικές αναφορές. Έχει εμμονή σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα, ανάλγητο και ακραίο. Ακούγοντας την ομιλία, ήταν στιγμές που νόμιζα πως άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού Σέρτζιο Πανούντσιο», ανέφερε συγκεκριμένα σε μία δήλωση που ήδη άρχισε να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου μέσω των social media.

(εδώ το επίμαχο απόσπασμα στο 00:40)

Λίγα λεπτά αργότερα μάλιστα, και ενώ είχαν αρχίσει οι πρώτες αντιδράσεις για ό,τι εκστόμισε, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ επιχείρησε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας ότι το ίδιο θα έλεγε για κάποιο εκπρόσωπο της Αριστεράς που ενστερνίζεται απόψεις του Λενινισμού ή του Μαρξισμού (ότι δηλαδή το είπε από επιστημονικής άποψης).

Δείτε την εκπομπή @DefteriMatiaERT της Δευτέρας 17/09 στην #ΕΡΤ1https://t.co/ZHWqr8WCFr pic.twitter.com/9YPAjGM146

ΕΡΤ Α.Ε. (@ERTsocial) September 17, 2018

The post Σάλος από το σχόλιο της ΕΡΤ ότι η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θύμισε θεωρητικούς του φασισμού! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα