Καμίνης για Μητσοτάκη: Θετική η εξαγγελία για ΕΝΦΙΑ, αλλά πού είναι το κράτος πρόνοιας;

Με θετικό μάτι είδε ο Γιώργος Καμίνης την πρόταση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για τον ΕΝΦΙΑ, χωρίς ωστόσο να μην επισημάνει τα κενά στις δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ όσον αφορά την περιστολή των κρατικών δαπανών και το κράτος πρόνοιας.

«Από τον κ. Μητσοτάκη ακούσαμε μέτρα τα οποία όμως θα αργήσουν να αποδώσουν. Αυτό που δεν ακούσαμε είναι τι θα κάνει μέχρι τότε με την περιστολή των κρατικών δαπανών και το

κοινωνικό κράτος» δήλωσε στο ραδιόφωνο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ στην 63η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καμίνης αναγνώρισε πάντως ότι «φέτος υπήρξε μεγαλύτερη συγκράτηση στις εξαγγελίες, σε αντίθεση με την κακή εμπειρία προηγούμενων ΔΕΘ, όπου επικρατούσε πλειοδοσία παροχών, όπως οι ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα με το »πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», το 2014».

Οσο για τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ, σημείωσε ότι «τα μέτρα που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης για τη μείωση της φορολογίας θα αποδώσουν σε δύο ή τρία χρόνια» αλλά, όπως επεσήμανε, «δεν τον άκουσα να πει τίποτα για την περιστολή των κρατικών δαπανών και το κοινωνικό κράτος, το κράτος πρόνοιας». Για τον λόγο αυτό, τόνισε, «γίνεται ακόμη πιο σημαντικός ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίσει και το κενό που πρέπει να καλύψει το Κίνημα Αλλαγής».

Ειδικά για την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τη μεταβίβαση του φόρου ακινήτων στους δήμους, εκτίμησε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την πρόταση ως καθοριστικό βήμα για την ενηλικίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επεσήμανε ωστόσο ότι «χρειάζεται να αποσαφηνιστεί αν αυτό σημαίνει το τέλος της επιδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ πρόσθεσε ότι απαιτείται να ρυθμιστούν πρακτικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα το πώς θα εφαρμοστεί σε δήμους με χαμηλές αξίες ακινήτων, όπου θα πρέπει να υπάρχει μαξιλάρι ασφαλείας».

The post Καμίνης για Μητσοτάκη: Θετική η εξαγγελία για ΕΝΦΙΑ, αλλά πού είναι το κράτος πρόνοιας; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα