Οι αρχαιολογικοί χώροι υποδέχονται την πανσέληνο του Αυγούστου

13:39 1/8/2017 - Πηγή: Protagon

Η Πανσέληνος του Αυγούστου χαρίζει κάθε χρόνο ένα θέαμα μαγευτικό. Φέτος, στις 7 Αυγούστου, Ελληνες και τουρίστες θα αφήσουν για λίγο τις παραλίες και θα ψάξουν ένα σημείο που θα τους προσφέρει την καλύτερη δυνατή θέα προς το ολόγιομο καλοκαιρινό Φεγγάρι. Και σίγουρα, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία της χώρας αποτελούν ίσως τα καλύτερα σημεία από τα οποία μπορεί να απολαύσει κανείς την αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Συνεχίζοντας λοιπόν μια παράδοση ετών, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα γιορτάσει και φέτος τις βραδιές αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Ετσι, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία της χώρας θα ανοίξουν στο κοινό για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του γεμάτου φεγγαριού.

Συνολικά 115 αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοιχτοί για το κοινό ενώ σε 93 από αυτούς θα πραγματοποιηθούν διάφορα δρώμενα (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών). Οι υπόλοιποι χώροι θα μείνουν ανοιχτοί για τους πολίτες. Ολα αυτά, από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της Πανσελήνου.

Η είσοδος σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θα είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας 7 Αυγούστου

Τις υπόλοιπες ημέρες:

The post Οι αρχαιολογικοί χώροι υποδέχονται την πανσέληνο του Αυγούστου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα