Ραγδαία μεταβολή του καιρού – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει και από πότε [βίντεο]

Αλλάζει μέσα στο επόμενο τριήμερο το σκηνικό του καιρού, με βροχές αρχικά στα δυτικά ηπειρωτικά και στη συνέχεια στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Αναλυτικά, την Παρασκευή στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 και στα ανατολικά 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά

αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο (25/08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (εκτός Θράκης) και τα ορεινά της Κρήτης με τοπικές βροχές και στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (26/08) αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Έντονα φαινόμενα τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα (27/08) προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Οι άνεμοι στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση.

Δείτε αναλυικά την πρόγνωση στο δελτίο της ΕΡΤ από τον Σάκη Αρναούτογλου:

The post Ραγδαία μεταβολή του καιρού – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει και από πότε [βίντεο] appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα