Ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε λίγες ώρες

Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους ακόμα και χαλαζοπτώσεις, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα πάντα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, η επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας και θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Στην Αττική βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί

3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ηδη τα πρώτα προβλήματα καταγράφηκαν στον νομό Ημαθίας. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Νάουσα, η Πυροσβεστική δέχθηκε 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ κλήθηκε να επέμβει και για την μεταφορά δύο ατόμων από όχημα σε ασφαλές σημείο.

Λόγω έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή της Νάουσας Ημαθίας η Υπηρεσία μας έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων ενώ πραγματοποιήθηκε μεταφορά δύο ατόμων από όχημα σε ασφαλές σημείο.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 27, 2018

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Τρίτη 28/08.

Συγκεκριμένα στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Δευτέρα

Μακεδονία, Θράκη
Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων στη δυτική Μακεδονία από το βράδυ. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο από το απόγευμα βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα βόρεια βόρειοι 4 και από το απόγευμα βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Κρήτη, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ βορειοανατολικοί 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

The post Ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε λίγες ώρες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα