Προσωρινή διαταγή για αναστολή ασύλου στον έναν από τους Οκτώ

10:55 8/1/2018 - Πηγή: Protagon

Προσωρινή διαταγή για την αναστολή της παροχής ασύλου στον έναν από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς εξέδωσε η πρόεδρος του Θ’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, Ευγενία Μυλωνοπούλου, κάνοντας δεκτό το αίτημα του ελληνικού Δημοσίου.

Συγκεκριμένα το ελληνικό Δημόσιο ζητούσε να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή που θα «παγώνει» προσωρινά την παροχή ασύλου στον τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο διέφυγε μαζί με άλλους επτά ομοεθνείς του στην Αλεξανδρούπολη

μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν.

Το αίτημα έγινε δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου είχαν υποστηρίξει ότι πρέπει να χορηγηθεί η προσωρινή διαταγή για λόγους δημοσίου συμφέροντος και για να μην διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η πλευρά του Τούρκου είχε υποστηρίζει ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιων οποιουδήποτε δικαστηρίου. Επίσης ότι η ελληνική Πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύει ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή λόγω κινδύνων, βασανιστηρίων ή και της ίδιας τους της ζωής από αλλά κράτη.

Στην προσωρινή διαταγή αναφέρεται επίσης ότι η διοίκηση (κράτος) θα απέχει από κάθε ενέργεια που στοχεύει στην αναχώρηση του Τούρκου από την Ελλάδα.

Μετά την απόφαση ο Τούρκος οδηγήθηκε και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, ως διοικητικά κρατούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση της κυρίας αίτησης που έχει υποβάλει το ελληνικό Δημόσιο, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Αναστολών με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον τούρκο αξιωματικό έχει οριστεί για τις 15 Φεβρουαρίου 2018.

The post Προσωρινή διαταγή για αναστολή ασύλου στον έναν από τους Οκτώ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα