Προφυλακιστέος ο καθηγητής «Φακελάκης» του ΤΕΙ Σερρών [εικόνες]

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών για τη φάμπρικα εκμετάλλευσης των φοιτητών που είχε στήσει εδώ και χρόνια στο Ιδρυμα.

Ο καθηγητής «Φακελάκης», όπως χαρακτηριστικά αποκαλείτο στους διαδρόμους του ΤΕΙ, έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στις επί πτυχίω φοιτήτριες από τις οποίες εκτός από χρήματα, αξίωνε και σεξουαλικής φύσης ανταλλάγματα για να τις περνάει στα μαθήματά του.

Διαβάστε για το θέμα: Οι ροζ
συνομιλίες που «καίνε» τον αδίστακτο καθηγητή «Φακελάκη»

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε και ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στην πόλη των Σερρών (φωτογραφία κάτω από SOOC) που λειτουργούσε σε πολλές περιπτώσεις ως ο παραλήπτης των χρημάτων που έδιναν οι φοιτητές, ενώ η έτερη συνεργός αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Yπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής διώκεται για δωροληψία και εκβιασμό, ενώ οι συνεργοί του για άμεση συνέργεια σε δωροληψία. Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος.

H συνεργός του καθηγητή «Φακελάκη» που αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της/ SOOC

Κατά τη συνεδρίασή της την Πέμπτη, η Σύγκλητος του Ιδρύματος αποφάσισε να ασκηθεί σε βάρος του πειθαρχική δίωξη.

Αποφασίστηκε επίσης η παράσταση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στην ποινική δίκη, ως πολιτικός ενάγων, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που έχει υποστεί το Ιδρυμα.

Την οριστική παύση του καθηγητή από τα καθήκοντά του, ζήτησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ξεκαθαρίζοντας πως «θα εξαντλήσουμε όλη τη σκληρότητα του νόμου στο πρόσωπό του».

«Τέτοιοι άνθρωποι, εφόσον κριθούν ένοχοι, δεν έχουν θέση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας», τόνισε ο υπουργός, σημείωνοντας παράλληλα ότι «ο νόμος μάς δίνει και τη δυνατότητα να απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους μέχρις ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη».

Πρόκειται για έναν ανάμεσα στις πολλές χιλιάδες, θέλησε να επισημάνει, ώστε «να μην αρχίσουν γενικεύσεις ως προς τη συμπεριφορά αυτή» και εκτίμησε πως «το καλύτερο και ηθικότερο είναι η ανοιχτή καταγγελία τέτοιων συμπεριφορών».

«Μελέτησα χθες τον φάκελο του συγκεκριμένου ΤΕΙ, είχαμε μόνο μία ανώνυμη καταγγελία πριν από έναν χρόνο. Οι ανώνυμες καταγγελίες είναι ένα περίπλοκο ζήτημα, μαζί με το κριτήριο αθωότητας, που πάντα πρέπει να υπάρχει στη δημοκρατία μας. Προχωρήσαμε και στείλαμε εκεί που έπρεπε να στείλουμε την καταγγελία αυτή, δεν έγινε τίποτε», ανέφερε μεταξύ άλλων για την υπόθεση του καθηγητή «Φακελάκη» ο υπουργός.

The post Προφυλακιστέος ο καθηγητής «Φακελάκης» του ΤΕΙ Σερρών [εικόνες] appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα