Ποσοστό-έκπληξη για την Κεντροαριστερά σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research

Πολλά υποσχόμενη φαίνεται ότι είναι η διαδικασία συγκρότησης της ενιαίας Κεντροαριστεράς, καθώς παρά το γεγονός ότι το νέο κόμμα βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση, οι πολίτες δείχνουν να έχουν αυξημένες προσδοκίες από το όλο εγχείρημα. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η ΚΑΠΑ Research το διάστημα 7 έως 11 Σεπτεμβρίου για λογαριασμό του «Βήματος», σε δείγμα 1215 ατόμων από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μικρή ενίσχυση του ποσοστού

του, στο 16,6% (από 16,2% στην προηγούμενη μέτρηση), η Νέα Δημοκρατία χάνει μισή μονάδα, με το ποσοστό της να διαμορφώνεται στο 22,7% (από 23,2%), η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 6,5% (από 6,6%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,9% (από 6,4%) , το ΚΚΕ 6% (από 6,1%) ενώ τα άλλα κόμματα βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,6%. Ως προς την παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 57% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%.

Αν όμως συμπεριληφθεί το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς, το ποσοστό που συγκεντρώνει ο νέος ενιαίος φορέας ανέρχεται στο 10,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 16,3%, και τη Νέα Δημοκρατία στο 22%. Επονται η Χρυσή Αυγή με 6,6% και το ΚΚΕ με 6%, ενώ τα άλλα κόμμτα είναι κάτω από το 3%, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να φτάνει το 26,5%.

Πολλή δουλειά περιμένει ακόμη τον πρόεδρο της Επιπροπής Δεοντολογίας, Νίκο Αλιβιζάτο, προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφωνίες επί της διαδικασίας εκλογής της νέας ηγεσίας/ INTIMEnews

Σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει ποσοστό 23,5% και ο Κυριάκος Μητσοτάκη 31%, ενώ το 42% των ερωτηθέντων απαντά κανένας εκ των δύο. Για την πορεία της χώρας το 73,5% θεωρεί ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, το 47% πιστεύει ότι η κατάσταση της οικονομίας θα επιδεινωθεί περαιτέρω, με το 28% των ερωτηθέντων να εκτιμά ότι υπάρχουν σημάδια βελτίωσης.

Δείτε αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης της KAΠΑ Research EΔΩ .

The post Ποσοστό-έκπληξη για την Κεντροαριστερά σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα