Πώς θα γίνονται οι κληρώσεις για όσους πληρώνουν με κάρτες

Δωρεάν αγορές θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι που χρησιμοποιούν καθημερινά στις συναλλαγές τους το πλαστικό χρήμα.

Σύμφωνα με την Ημερησία, εκτός από την έκπτωση φόρου 1.900 – 2.100 ευρώ, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να πραγματοποιούν πληρωμές με ηλεκτρονικό χρήμα. Οι ηλεκτρονικές αποδείξεις θα μπαίνουν αυτόματα σε κλήρωση και οι τυχεροί θα κερδίζουν τη στιγμή που πραγματοποιούν τη συναλλαγή τους δωρεάν αγορές μεγαλύτερης αξίας από τη συναλλαγή που πραγματοποίησαν.

Το

σχέδιο για τη λοταρία που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στηρίζεται στο μοντέλο των τραπεζών με τις κάρτες μπόνους, όπου οι καταναλωτές για τις συναλλαγές που πραγματοποιούν με πλαστικό χρήμα συγκεντρώνουν πόντους τους οποίους μπορούν να εξαργυρώσουν στις επόμενες αγορές τους κερδίζοντας κάποια έκπτωση στις αγορές τους ή κερδίζουν απευθείας έκπτωση στον λογαριασμό τους υπό τη μορφή επιστροφής κεφαλαίου.

Η απόφαση για τη συμμετοχή των αποδείξεων με πλαστικό χρήμα στη λοταρία την οποία προβλέπει ο σχετικός νόμος αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, όπως δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Οπως ανέφερε η κυρία Παπανάτσιου, ο πολίτης, μόλις κάνει τη συναλλαγή, αν κερδίσει θα έχει τη δυνατότητα επιπλέον αγορών, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις θα γίνονται εβδομαδιαίες ή μηνιαίες κληρώσεις. Το ποσό που θα διατεθεί για κληρώσεις και δώρα ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, σε καθημερινή βάση 50 «τυχεροί» πελάτες καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι χρησιμοποιούν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες στις συναλλαγές τους θα πραγματοποιούν δωρεάν τις αγορές τους. Ολες οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι πολίτες για τις αγορές που πραγματοποιούν μέσω καρτών θα μετέχουν αυτόματα σε κλήρωση με έπαθλο δωρεάν αγορές. Για παράδειγμα, όταν ένας φορολογούμενος πληρώνει με κάρτα συναλλαγή αξίας 40 ευρώ, το τερματικό POS την ώρα της συναλλαγής θα βγάζει έναν «συντελεστή» π.χ. 2, ο οποίος θα σημαίνει ότι ο καταναλωτής θα μπορεί να πραγματοποιήσει δωρεάν αγορές αξίας 80 ευρώ. Δηλαδή, την ίδια στιγμή θα κερδίζει δωρεάν αγορές διπλάσιας αξίας από τη συναλλαγή που πραγματοποίησε.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν γίνει ήδη αρκετές συσκέψεις, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή η λοταρία. «Το θεωρητικό σύστημα έχει ήδη καταρτιστεί και τώρα διαμορφώνεται το τεχνικό κομμάτι», ανέφερε η υφυπουργός.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα προβλέπει ποιες επιχειρήσεις θα πρέπει να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά POS.

Βέβαια, το γεγονός ότι θα εγκαταστήσουν POS, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Και αυτό, καθώς εάν δεν κόβει απόδειξη ο επιχειρηματίας και προσφέρει κάποια επιπλέον «έκπτωση» στον φορολογούμενο, ενδεχομένως το κίνητρο να είναι μεγαλύτερο.

The post Πώς θα γίνονται οι κληρώσεις για όσους πληρώνουν με κάρτες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα