Ποιος κλέβει το χαρτί από τις δημόσιες τουαλέτες στην Κίνα;

Στη ζωή κάποια πράγματα πρέπει να τα παίρνει κανένας σοβαρά, ακόμα και αν οι άλλοι τα βρίσκουν αστεία.

Ας πούμε, ποιοι είναι αυτοί που κλέβουν ρολά χαρτιού υγείας από τις μεγάλες δημόσιες τουαλέτες στο Πεκίνο; Αν η απάντηση που δώσατε είναι «ε, και τι έγινε», είναι σαφές ότι δεν σκέφτεστε σαν Κινέζοι, γιατί οι Κινέζοι το σκέφτηκαν διαφορετικά και θα λάβουν τα μέτρα τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Οπως αναφέρει ο Guardian, οι αρμόδιοι σκέφτονται να δίνουν στους χρήστες της τουαλέτας χαρτί μόνο αν περάσουν από σαρωτή

προσώπου και καταγραφούν τα χαρακτηριστικά τους.

Για την ακρίβεια: θα στέκονται για τρία δευτερόλεπτα μπροστά στην κάμερα υψηλής ανάλυσης, χωρίς καπέλο και γυαλιά, για να καταγράψει το μηχάνημα το πρόσωπό τους. Μετά θα τους δώσει το χαρτί που τους αναλογεί, δηλαδή 60 εκατοστά, που λογικά επαρκούν για κάθε χρήση.

Ωστόσο αν έρχονται πολύ συχνά το μηχάνημα θα τους αρνείται την είσοδο. Ελάχιστος χρόνος ανάμεσα σε δύο επισκέψεις είναι τα εννέα λεπτά.

Πάντως το σύστημα δεν φαίνεται να δουλεύει όσο καλά όσο θα έπρεπε, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις καθυστερεί ως και ένα λεπτό μέχρι να δώσει την έγκρισή του στο χρήστη της τουαλέτας, ένας χρόνος που μπορεί να είναι κρίσιμος. Σε άλλες, το αυτόματο σύστημα σταμάτησε εντελώς και τη διανομή του χαρτιού ανέλαβαν οι υπάλληλοι.

Η χρήση της κάμερας και του λογισμικού καταγραφής σε ένα χώρο σαν τη τουαλέτα, όπου όπως λέει και το ρητό ακόμα και ο βασιλιάς αποσύρεται μόνος του, σε άλλες χώρες θα ήταν αιτία για διαμαρτυρίες για την παραβίαση της ιδιωτικότητας.

Ετσι συνέβη και στην Κίνα, ωστόσο ο Guardian σημειώνει κάτι άλλο που ίσως μας διαφεύγει. Αν λένε ότι το Λονδίνο είναι μια επιτηρούμενη πόλη γεμάτη κάμερες, είναι γιατί δεν έχουμε δει το Πεκίνο που έχει 46.000 κάμερες και 4.300 άτομα να παρακολουθούν τις εικόνες. Παρά ταύτα εξακολουθούν να διαφεύγουν οι κλέφτες του χαρτιού…

Και άλλη μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρειας για το μέγεθος της εμμονής των κινέζων με το θέμα. Η κινεζική κυβέρνηση σκοπεύει να διαθέσει επόμενα χρόνια πάνω από 200 δισ. ευρώ για να ανακαινίσει γύρω στις 10.000 δημόσιες τουαλέτες σε όλη τη χώρα και να εγκαταστήσει WiFi, ATM και καναπέδες ενώ καθιερώσει και σύστημα αξιολόγησης με άριστα τα ΑΑΑ!

The post Ποιος κλέβει το χαρτί από τις δημόσιες τουαλέτες στην Κίνα; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα