Πέθανε η Μάργκο Κίντερ – η «Λόις Λέιν» των πρώτων ταινιών «Σούπερμαν»

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών η ηθοποιός Μάργκο Κίντερ, που έγινε γνωστή με τον ρόλο της «Λόις Λέιν» στην πρώτη σειρά ταινιών του Σούπερμαν, στο τέλος της δεκαετίας του ‘70 και στις αρχές του ’80, στο πλευρό του Κρίστοφερ Ριβ.

Η ανακοίνωση έγινε από ένα γραφείο τελετών στο Λίβινγκστον της Μοντάνα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του γραφείου τελετών Franzen-Davis, η Κίντερ πέθανε την Κυριακή στο σπίτι της.

Breaking News: Margot Kidder is dead at 69. She was a busy

actress in the 1970s and ’80s and rose to fame as Lois Lane in “Superman” opposite Christopher Reeve. https://t.co/SxzUyrTfdE

— The New York Times (@nytimes) May 14, 2018

Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν διευκρινιστεί.

Η όμορφη καστανή ηθοποιός από τον Καναδά έγινε γνωστή παίζοντας σε τέσσερις ταινίες του Σούπερμαν» – μαζί με τον αξέχαστο Κρίστοφερ Ριβ.

Η Μάργκο Κίντερν, που είχε γεννηθεί στον Καναδά, είχε παίξει σε περισσότερες από 70 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Μεταξύ άλλων, είχε εμφανιστεί στην ταινία «The Great Waldo Pepper» και στην παιδική σειρά «R.L. Stine’s The Haunting Hour», για την οποία κέρδισε βραβείο Έμμι.

Το 2004 εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά «Smallville», θέμα της οποίας ήταν τα παιδικά χρόνια του Σούπερμαν.

Μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα το 1990 δεν ήταν σε θέση να εργαστεί, η καριέρα της πήρε την κάτω βόλτα και τελικά κήρυξε χρεοκοπία.

Margot Kidder, aka Lois Lane in "Superman," has passed away. #RIP pic.twitter.com/Fc018g4RAC

— TMZ (@TMZ) May 14, 2018

Έξι χρόνια αργότερα υπέστη μια σοβαρή κρίση, εξαφανίστηκε για τέσσερις ημέρες και έζησε για ένα διάστημα ως άστεγη. Αργότερα διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή.

Η Κίντερ ήταν γνωστή πολιτική και περιβαλλοντική ακτιβίστρια, είχε ταχθεί κατά του Πολέμου στον Κόλπο, ενώ το 2016 υποστήριξε τον Μπέρνι Σάντερς για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές.

Είχε παντρευτεί τρεις φορές και ο ένας από τους σύντομους γάμους της, με τον ηθοποιό Τζον Χερντ, το 1979, άντεξε μόλις έξι ημέρες.

The post Πέθανε η Μάργκο Κίντερ – η «Λόις Λέιν» των πρώτων ταινιών «Σούπερμαν» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα