Πάσχα στις τουρκικές φυλακές ετοιμάζονται να κάνουν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί

12:57 6/4/2018 - Πηγή: Protagon

Τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα μακριά από τις οικογένειές τους θα περάσουν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι κρατούνται από την 1η Μαρτίου, μετά τη σύλληψή τους στην τουρκική πλευρά των συνόρων, στον Έβρο.

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή οι γονείς των δύο στρατιωτικών είναι προγραμματισμένο να δουν για πέμπτη φορά τα παιδιά τους. Πριν φτάσουν τις φυλακές της Αδριανούπολης θα επισκεφτούν το ελληνικό προξενείο προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς

των δύο είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των παιδιών τους στην Ελλάδα. Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.

Να θυμίσουμε ότι η τουρκική Δικαιοσύνη έχει απορρίψει δύο αιτήσεις αποφυλάκισης και δύο ενστάσεις που έχουν καταθέσει οι έλληνες συνήγοροι των στρατιωτικών ενώ έως τώρα δεν έχει οριστεί δικάσιμος, ούτε έχει οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο.

Ολα αυτά ενώ την τελευταία εβδομάδα η Αθήνα κλιμάκωσε την λεκτική κριτική, αφήνοντας αιχμές πως η Άγκυρα επιδιώκει πολιτικό όφελος από την παρατεταμένη κράτηση των δύο στρατιωτικών.

Ο πρωθυπουργός, σε εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, κάλεσε τον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν να παρέμβει ώστε να επιταχυνθούν οι δικονομικές διαδικασίες, και ζήτησε από την Τουρκία να προβεί σε κίνηση καλής θέλησης με την αποφυλάκισή τους.

Τόνισε δε πως στο παρελθόν η Ελλάδα έχει επιστρέψει χωρίς επεισόδιο τούρκους στρατιωτικούς που έχουν περάσει τα σύνορα κατά λάθος.

The post Πάσχα στις τουρκικές φυλακές ετοιμάζονται να κάνουν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα