«Παραμυθένια λόγια στο μαντίλι» – Δραματοποιημένη αφήγηση από τη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ

16:31 4/5/2018 - Πηγή: Protagon

Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, την Παρασκευή 11 Μαΐου (στις 19:00), τη δραματοποιημένη αφήγηση «Παραμυθένια λόγια στο μαντίλι», στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας (Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου).

Η Ιφιγένεια Κακριδώνη και η Μαρία Τερζάκη αφηγούνται τέσσερις ιστορίες εμπνευσμένες από την προφορική μας παράδοση, όπως τις έγραψε ξανά η Αγγελική Δαρλάση.

Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, για μικρούς και μεγάλους. Παραδοσιακά τραγούδια και παιχνίδια που μας θυμίζουν τις ιστορίες

που έλεγαν οι παππούδες μας από στόμα σε στόμα.

«Νεράιδες, μοίρες, γοργόνες και καράβια ζωντανεύουν ξανά μπροστά στα μάτια των θεατών μέσα από τη δύναμη του δεκαπεντασύλλαβου, που ρέει σαν ποτάμι, συνδέει το παρελθόν με το παρόν, στάζει μέλι στην καρδιά και κάνει τη φαντασία να ταξιδεύει», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Σκηνοθεσία-ερμηνεία Ιφιγένεια Κακριδώνη (αφήγηση, τραγούδι, κιθάρα, κρουστά) και Μαρία Τερζάκη (αφήγηση, τραγούδι, ούτι, φλογέρα, κρουστά), σκηνικά αντικείμενα Απόστολος Κακριδώνης, κούκλες Ηλιάννα Σκουλάκη, Μαρία Τερζάκη.

Η παράσταση βασίζεται στα παραμύθια: Οι Μοίρες, Το Πετροκάραβο, η Γοργόνα και η Ελιά της Αγγελικής Δαρλάση από τη σειρά Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας στο τηλέφωνο 210 9593518 (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 9:00-14:00 και Τετάρτη, Παρασκευή 14:00-20:00).

Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ
Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα
Τηλέφωνο: 210 3739651-2

The post «Παραμυθένια λόγια στο μαντίλι» – Δραματοποιημένη αφήγηση από τη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα