Νέα συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ στις 12 Μαΐου στην Αθήνα

14:46 4/5/2018 - Πηγή: Protagon

Η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ κυριάρχησε κατά τη 3η Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, ΠΓΔΜ, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο υπουργοί

συναντήθηκαν γύρω στις 12:30 σε πολύ καλό κλίμα, όπως δείχνει η φωτογραφία που δημοσίευσε στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως προέκυψε, οι κ. Κοτζιάς και Δημητρώφ θα έχουν νέα συνάντηση παρουσία του ειδικού απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, το Σάββατο 12 Μαΐου στην Αθήνα.

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ και ο Νίκος Κοτζιάς κατά την τετραμερή συνάντηση (Intime/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Προσερχόμενος στην τετραμερή Συνάντηση, ο κ. Κοτζιάς ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πως πήγε το δείπνο εργασίας χθες Πέμπτη και απάντησε «πολύ καλά». Σε ερώτηση αν συζητήθηκε το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, απάντησε: «Με τους τέσσερις, να βάλουμε και άλλους;»

Κατά την παρέμβασή του και αναφερόμενος στις τέσσερις χώρες που συμμετέχουν στη Συνάντηση, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι είναι ανάγκη να αναπτύξουν περαιτέρω τη συνδεσιμότητα και τη συνεργασία με δύο στόχους: Την ένταξη της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και την προετοιμασία της συνεργασίας τους εντός, πλέον, της ΕΕ.

Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η πρωτοβουλία για την Συνάντηση, που ξεκίνησε από την ελληνική πλευρά πριν από 2,5 χρόνια, έχει γίνει θεσμός και έχει διευρυνθεί με τη συμμετοχή και άλλων υπουργών πέραν των υπουργών Εξωτερικών.

Εκτός από τον Νικολά Ντιμιτρόφ, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι και της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

The post Νέα συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ στις 12 Μαΐου στην Αθήνα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα