Πάνω από 90 νεκροί από τον σεισμό των 6,9 Ρίχτερ στην Ινδονησία

07:30 6/8/2018 - Πηγή: Protagon

Τουλάχιστον 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ισχυρός σεισμός 6,9 βαθμών έπληξε το βράδυ της Κυριακής τα τουριστικά νησιά Λομπόκ και Μπαλί, στην Ινδονησία

Τα περισσότερα θύματα βρέθηκαν στη βόρεια πλευρά του Λομπόκ, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μπαλί.

Η Ματαράμ, η μεγαλύτερη πόλη του Λομπόκ, χτυπήθηκε σκληρά, καθώς εκατοντάδες κτίρια έχουν υποστεί ζημιές.

Ο σεισμός των 6,9 βαθμών είχε πολύ

μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιομέτρων, γεγονός που εξηγεί τις ζημιές που προκάλεσε σε χιλιάδες κτίρια. Έγινε εξαιρετικά αισθητός στο Μπαλί, τον δημοφιλέστερο ινδονησιακό τουριστικό προορισμό.

Ακολουθήθηκε από πολλές μετασεισμικές δονήσεις, η ισχυρότερη από τις οποίες έφθασε τους 5,3 βαθμούς το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα, ξημερώματα στην Ελλάδα).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ινδονησιακών Αρχών , ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός και αναμένεται να μεγαλώσει όσο θα συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στοιχεία.

Όλα τα θύματα είναι Ινδονήσιοι.

Κατά τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άλλοι 209 άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε τη νήσο Λομπόκ ακριβώς μία εβδομάδα μετά τον προηγούμενο σεισμό 6,4 βαθμών, που στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

The post Πάνω από 90 νεκροί από τον σεισμό των 6,9 Ρίχτερ στην Ινδονησία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα