Οταν ο Παπαγγελόπουλος θυμήθηκε τους «νταβατζήδες» του Καραμανλή

Ανασύροντας την περίφημη δήλωση περί «νταβατζήδων» που είχε χρησιμοποιήσει ο Κώστας Καραμανλής τον Οκτώβριο του 2004, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, εξαπέλυσε από το βήμα διημερίδας δριμύ κατηγορώ στο «φαύλο», όπως είπε, πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που ευθύνεται για την τραγωδία την οποία βιώνει τώρα η χώρα.

«Η κάθαρση θα είναι εντυπωσιακή», υποσχέθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη διημερίδα με θέμα «Επιχειρήσεις και Κοινωνία των Πολιτών: Καταπολεμώντας τη διαφθορά για την προώθηση της

βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης», κάνοντας λόγο για «νταβατζήδες» και «βδέλλες της διαφθοράς» που όμως «θα πληρώσουν για τα εγκλήματα τους». «Και πιστέψτε με», συμπλήρωσε με νόημα, «είμαστε μόνο στην αρχή. Τα χειρότερα γι’ αυτούς έρχονται πολύ σύντομα».

Ο αναπληρωτής υπουργός -που αποτελεί τον σύνδεσμο του ΣΥΡΙΖΑ με το περιβάλλον Καραμανλή- εστίασε τα «πυρά« του σε μεγάλη, όπως είπε, μερίδα του Τύπου που χρησιμοποιεί «μεθόδους νταβατζήδων» και αντί να ελέγχει την εξουσία και να αποκαλύπτει σκάνδαλα, μετατράπηκε σε όργανο οικονομικών συμφερόντων.

«Τα μέσα ενημέρωσης σε μεγάλο βαθμό περιήλθαν στην ιδιοκτησία επιχειρηματιών οι οποίοι τα χρησιμοποίησαν για ιδιοτελείς σκοπούς. Με μεθόδους που προσιδιάζουν σε νταβατζήδες φόβισαν, εκμαύλισαν πρόσωπα και θεσμικά όργανα και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την πατρίδα και τον λαό της», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος θυμίζοντας τη γνωστή ατάκα του πρώην πρωθυπουργού στον «Μπαϊρακτάρη», με την οποία εξέφραζε τότε την αποφασιστικότητά του να συγκρουστεί με τη διαπλοκή.

Για να διαιωνίσουν μάλιστα «το νταβατζιλίκι» τους, συνέχισε στο ίδιο ύφος ο κ. Παπαγγελόπουλος, «αντί οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους», στήθηκε μία «τεράστια επιχείρηση παραπληροφόρησης και εκφοβισμού του λαού» με σκοπό τη συνέχιση της λεηλασίας σε βάρος της χώρας μας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης θέλησε επίσης να επισημάνει ότι η οικονομική κρίση των τελευταίων οκτώ ετών είναι αποτέλεσμα της ηθικής και πολιτικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα από πολύ νωρίτερα, γιατί όπως είπε, «δεν θα υπήρχε οικονομική κρίση αν δεν είχε προηγηθεί ανεπαίσθητα στην αρχή -με γεωμετρική πρόοδο στη συνέχεια- έκπτωση ηθικών αρχών και αξιών».

Στο σημείο αυτό της ομιλίας του ο κ. Παπαγγελόπουλος μίλησε για τεράστιες ευθύνες όχι μόνο του πολιτικού συστήματος του παρελθόντος αλλά και της πνευματικής ηγεσίας του τόπου και όλων των αρμοδίων θεσμικών οργάνων που «όχι μόνο δεν απέτρεψαν την κάθοδο στο βούρκο της διαφθοράς και της διαπλοκής, αλλά πρωταγωνίστησαν στην τραγωδία που βιώνει η χώρα».

Κλείνοντας την ομιλία του, τέλος, απευθύνθηκε στους «εκπροσώπους της ελεύθερης οικονομίας», ξεκαθαρίζοντας πως επενδύσεις και ανάπτυξη δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τη διαπλοκή.

The post Οταν ο Παπαγγελόπουλος θυμήθηκε τους «νταβατζήδες» του Καραμανλή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα