Οταν η Λιάνη βρέθηκε ανάμεσα στον Τσίπρα και στον Παυλόπουλο

Σαν σε συνέχεια της εκδήλωσης της Τετάρτης, όταν υπό την αιγίδα του ΙΣΤΑΜΕ και το «βλέμμα» του Ανδρέα Παπανδρέου, συναντήθηκαν το αταίριαστο τρίο των Κώστα Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου και Φώφης Γεννηματά, τα εγκαίνια της έκθεσης στο περιστύλιο της Βουλής για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του

ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρωθυπουργού, αποτέλεσε μια αφορμή για μια ακόμα πιο μεγάλη μάζωξη ετερόκλητων πολιτικών και όχι μόνο προσωπικοτήτων.

Ηταν εκεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που εγκαινίασε την έκθεση φωτογραφιών και προσωπικών αντικειμένων του Ανδρέα Παπανδρέουσ. Ηταν βεβαίως και ο οικοδεσπότης, Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης που τους συνόδευε – και οι τρείς τους κατά την είσοδό τους στη Βουλή συνάντησαν τον Αντώνη Λιβάνη στενότατο και έμπιστο συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου και είχαν σύντομη συνομιλία.

Αλλα ήταν και πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης και η Φώφη Γεννηματά, μια δεύτερη συνύπαρξή τους στον ίδιο χώρο μέσα σε λιγότερο από 16 ώρες. Αυτή τη φορά παρών ήταν και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος απουσίαζε από την εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ καθώς ήταν στο Στρασβούργο.

O Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον εμπνευστή της έκθεσης Φίλιππο Πετσάλνικο (INTIMENEWS)

Από τους πολιτικούς αρχηγούς μόνο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης πήγε στην εκδήλωση, εκτός και αν εγγράψουμε και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜΑΡ στους πολιτικούς αρχηγούς – ναι, ήταν και αυτός. Από τη ΝΔ παρόντες ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης μαζί με τον Δημήτρη Σταμάτη, τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη και τον πρώην υπουργό Γιάννη Βαρβιτσιώτη.

Φυσικά, κυρίαρχη ήταν η παρουσία πολλών ενεργών στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιάννης Μανιάτης κ.α.), αλλά και πολλοί άλλοι που κινούνται πλέον δορυφορικά στον ευρύτερο χώρο της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας (Μιχάλης Καρχιμάκης, Φίλιππος Πετσάλνικος, Παναγιώτης Φασούλας, Γιάννης Διαμαντίδης, Δημήτρης Λυμπέρης, Χρήστος Μαγκούφης, Κώστας Γείτονας κ.ά).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης. Στο βάθος δεξιά διακρίνεται ο Παναγιώτης Φασούλας (SOOC)

Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία στην έκθεση υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ (Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Φίλης, Μάρκος Μπόλαρης, Ολγα Γεροβασίλη) και πολλών βουλευτών (οι αντιπρόεδροι της Βουλής Τάσος Κουράκης και Γιώργος Βαρεμένος και οι Χρήστος Μπγιάλας, Νεκτάριος Σαντορινιός, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Νίνα Κασιμάτη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κ.α.).

Από το ΚΚΕ παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης ενώ την Ενωση Κεντρώων εκπροσώπησαν ο βουλευτής Μάριος Γεωργιάδης και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Καλιάνος. Κάποιοι είδαν και τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο. Παρών ήταν και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βύρωνας Πολύδωρας, καθώς και ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος έσπευσε να ασπαστεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το γαλλικό δίπλωμα οδήγησης του Ανδρέα Παπανδρέου που είχε εκδοθεί το 1968 κατά τη διάρκεια της δικτατορίας (SOOC)

Ο Παύλος Σούρλας, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ιδρύματος Βουλής, αναφέρθηκε στην «εξαιρετική και ασυνήθιστη προσωπικότητα» του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Ανήκει στους πρωτοπόρους που με τη ζωή και τη δράση του σφράγισαν την σύγχρονη ιστορία του τόπου. Οχι μόνο φίλοι, αλλά και αντίπαλοί του, αναγνωρίζουν ότι επέφερε βαθιές αλλαγές στην κοινωνία και ενέταξε ευρέα στρώματα που αισθάνονταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας», υπογράμμισε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για την έκθεση «πάρθηκε ομόθυμα από το ΔΣ του Ιδρύματος μετά από πρόταση του μέλους του και πρών Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου. Η ομοθυμία φανερώνει την βαθιά αναγνώριση της επίδραση του Παπανδρέου στην ζωή και την ιστορία της πατρίδας μας», συμπλήρωσε ο κ. Σούρλας.

Η Αστυνομική Ταυτότητα του Ανδρέα Παπανδρέου και το ρολόι του, από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα (SOOC)H έκθεση «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου 1919-1996: Προσωπική και Πολιτική Διαδρομή» θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2016.

The post Οταν η Λιάνη βρέθηκε ανάμεσα στον Τσίπρα και στον Παυλόπουλο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα