Επιστολή-μανιφέστο από την Πόλα Ρούπα αντί απολογίας

10:09 6/1/2017 - Πηγή: Protagon

Το μεσημέρι της Παρασκευής η Πόλα Ρούπα αναμενόταν να απολογηθεί, όπως και η 25χρονη συγκατηγορούμενή της, ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενες δεν θέλησαν να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, πάντως, σε γραπτή δήλωσή της η Πόλα Ρούπα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί. “Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα» αναφέρει καταγγέλλοντας ότι «τρομοκράτες εγκληματίες και ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν

την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της εξόδου από την κρίση». Η Πόλα Ρούπα συνέχισε λέγοντας: «Oταν άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, το κρύο τις αρρώστιες, όταν άνθρωποι μένουν άστεγοι και πετιούνται στο περιθώριο, όταν πάνω από το μισό πληθυσμό της χώρας ζουν σε συνθήκες φτώχειας, όταν το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς επιτίθεται με τον πλέον ανελέητο τρόπο στην κοινωνική πλειοψηφία ο ένοπλος αγώνας για την κοινωνική επανάσταση είναι καθήκον και υποχρέωση”.

Από την πλευρά της η 25χρονη φίλη της Πόλας Ρούπα δήλωσε: «Είμαι αναρχική μέλος της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”. Οι μόνοι τρομοκράτες είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Αρνούμαι να φάω και να πιώ έως ότου το παιδί των συντρόφων μου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη δοθεί σε συγγενικά τους πρόσωπα».

Στο μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για αρπαγή ανηλίκου κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η Πόλα Ρούπα. Στην αναφορά της, κάνει λόγο για ομηρία του εξάχρονου γιου της από τις Αρχές, οι οποίες αρνούνται να δώσουν την επιμέλειά του στην μητέρα της και την αδελφή της, όπως η ίδια έχει ζητήσει.

«Το ανήλικο παιδί της 48χρονης Πόλας Ρούπα ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε, αλλά αντίθετα τέθηκε σε προστασία», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ χαρακτηρίζονται ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη του εξάχρονου. Οπως διευκρινίζει το υπουργείο «το ανήλικο παιδί της συλληφθείσας Πόλας Ρούπα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, ενώ παράλληλα παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες». Ακόμα, σημειώνεται ότι «ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει», τονίζεται στην ανακοίνωση, «είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

Οπως είναι προφανές, οι εξελίξεις και οι σχετικές ειδήσεις για την υπόθεση διαδέχονται η μία την άλλη.

Χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οδού Ζαΐμη, στο οποίο συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης η Πόλα Ρούπα. Πιθανότατα η Ρούπα και οι συνεργοί της ή σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις ή σκόπευαν να τους επικαλεστούν σε προκηρύξεις τους.

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη, στο σπίτι της οποίας διέμενε η καταζητούμενη Ρούπα. Το κατηγορητήριο για την 25χρονη άλλαξε. Ενώ αρχικώς αφορούσε απλή υπόθαλψη, προστέθηκε και η κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η 48χρονη καταζητούμενη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» συνελήφθη λίγο μετά τις 6 το πρωί της Πέμπτης στην Ηλιούπολη, ενώ αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα που εκκρεμούσαν σε βάρος της από το 2012 οπότε με τον Νίκο Μαζιώτη παραβίασαν τους όρους που τους είχαν επιβληθεί για την άρση της προσωρινής -τότε- κράτησης τους. Εν συνεχεία, διατάχθηκε η κράτησή της στον Κορυδαλλό.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά τη σύλληψή της, εντοπίστηκε «γιάφκα» σε γκαράζ στην οδό Κύπρου στον Αλιμο, έπειτα από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής. Συγκεκριμένα, σακίδια που βρέθηκαν στον χώρο περιείχαν οπλισμό και πυρομαχικά, όπως χειροβομβίδες, μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, ποσότητα εκρηκτικής ύλης και σφαίρες για καλάσνικοφ. Ακόμη, στο γκαράζ υπήρχαν και δύο κλεμμένα αυτοκίνητα. Ενα εξ αυτών, μάρκας Hyundai, είχε χρησιμοποιηθεί από τον Νίκο Μαζιώτη ως μέσο διαφυγής σε ένοπλη ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας.

The post Επιστολή-μανιφέστο από την Πόλα Ρούπα αντί απολογίας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα