Ολο το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο – Τι θα γίνει με ακροδεξιούς, πούλμαν και το ντέρμπι

15:26 1/2/2018 - Πηγή: Protagon

Ετοιμο είναι το πλάνο της Ελληνικής Αστυνομίας για τα μέτρα ασφαλείας την Κυριακή, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος. Σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των επικεφαλής όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, καταρτίστηκε το γενικό πλάνο, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να οριστικοποιηθούν όλα τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Αυστηρά μέτρα έχουν ήδη αποφασιστεί και για το Σάββατο, καθώς το

απόγευμα έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις για την επέτειο της κρίσης των Ιμίων. Η μία, αντιφασιστικού χαρακτήρα, θα πραγματοποιηθεί από διάφορες συλλογικότητες στις 18.00, στη Ρηγίλλης, έτσι ώστε να μην μπορέσει η Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει τη δική της συγκέντρωση στο μνημείο. Ως απάντηση, οι χρυσαυγίτες θα κάνουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Μεσογείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, προτεραιότητα των υπευθύνων της ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί αφενός η διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του συλλαλητηρίου (συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης των διαδηλωτών στο κέντρο της πρωτεύουσας, δεδομένου του μεγάλου αριθμού λεωφορείων που έχουν ναυλωθεί) και αφετέρου η αποφυγή τυχόν προκλητικών ενεργειών (προβοκάτσιες) από ακροδεξιές ομάδες ή αντεξουσιαστές που θα επιχειρήσουν να έρθουν σε αντιπαράθεση μαζί τους.

Ήδη αναρχικές συλλογικότητες έχουν προαναγγείλει αντισυγκέντρωση για τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής στα Προπύλαια, ενώ η ώρα έναρξης του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος έχει οριστεί για τις 14.00.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην απομόνωση ακροδεξιών στοιχείων. Ηδη υπό την επιτήρηση της Ασφάλειας έχουν τεθεί συγκεκριμένοι χώροι – κτίρια στην πρωτεύουσα προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά όπως αυτό του εμπρησμού της κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά την άφιξη των εκατοντάδων πούλμαν που έχουν ναυλωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας για την μεταφορά του κόσμου στην Αθήνα, από την ΕΛ.ΑΣ. έχει καταρτιστεί συγκεκριμένο σχέδιο τόσο για προσέγγισή τους στο κέντρο της πρωτεύουσας όσο για τους χώρους στάθμευσής τους κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.

Όπως αποφασίστηκε τα λεωφορεία θα συνοδεύονται κατά την άφιξή τους από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ισχυρή θα είναι η παρουσία των αστυνομικών και στους χώρους στάθμευσης.

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί και για το ποδοσφαιρικό ντέρμπι ΟλυμπιακούΑΕΚ στο Φάληρο, δεδομένου ότι η ώρα έναρξής του (19.30) συμπίπτει σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., με τη λήξη του συλλαλητηρίου. Τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για το ντέρμπι του «Καραϊσκάκης» θα τεθούν σε ισχύ αμέσως μετά από αυτά του συλλαλητηρίου, με την προσοχή να εστιάζεται στις μετακινήσεις φιλάθλων και συμμετεχόντων στη συγκέντρωση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (Ηλεκτρικός κτλ).

The post Ολο το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο – Τι θα γίνει με ακροδεξιούς, πούλμαν και το ντέρμπι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα