Οι Σαουδάραβες διαμέλισαν, έκαψαν με οξύ τον Κασόγκι και τον έθαψαν στο δάσος

Σε δάση γύρω από την Κωνσταντινούπολη θάφτηκαν τα υπολείμματα του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι που δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, εκτιμά πλέον η Αγκυρα.

Για το εφιαλτικό τέλος του αντιφρονούντα δημοσιογράφου φαίνεται πλέον ότι δεν αμφιβάλλει ούτε ο πρόεδρος Τραμπ, που προειδοποιεί με σοβαρές συνέπειες. Για την ώρα όμως η Σαουδική Αραβία σχεδόν το μόνο που έχει να αντιμετωπίσει είναι η αποχώρηση επιχειρηματικών από προγραμματισμένο οικονομικό φόρουμ.

Τούρκοι

αξιωματούχοι υποστήριξαν σε δηλώσεις τους ότι ψάχνουν σε ένα δάσος στα προάστια της Κωνσταντινούπολης και σε μια πόλη κοντά στη Θάλασσα του Μαρμαρά τα λείψανα του Κασόγκι.

Οι τουρκικές Αρχές ακολούθησαν την πορεία και τις στάσεις που έκαναν τα αυτοκίνητα που έφυγαν από το προξενείο και από την κατοικία του προξένου στις 2 Οκτωβρίου, την ημέρα που είδαν τον Κασόγκι ζωντανό για τελευταία φορά.

Οι δολοφόνοι ενδέχεται να πέταξαν λείψανα του Κασόγκι στο Δάσος του Βελιγραδίου, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, ή σε μια αγροτική περιοχή κοντά στην Γιάλοβα, 90 χιλιόμετρα από την πόλη, διευκρίνισαν οι δύο αξιωματούχοι.

Είναι πιθανόν πρώτα να διέλυσαν το πτώμα με οξύ που δρα γρήγορα.

Την Πέμπτη, τούρκοι αστυνομικοί έψαξαν για δεύτερη φορά την κατοικία του πρόξενου και το σαουδαραβικό προξενείο όπου εξαφανίστηκε ο Κασόγκι, μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ και αρθρογράφος της Washington Post, που είχε επικρίνει τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Συλλέχθηκαν πολλά δείγματα από τις δύο τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων δειγμάτων χώματος και νερού. Ολα τα δείγματα θα υποβληθούν σε αναλύσεις για ίχνη του DNA του Κασόγκι.

Ο αυτοεξόριστος σαουδάραβας δημοσιογράφος πήγε στο προξενείο διότι ήθελε να του δοθεί ένα πιστοποιητικό ενόψει του επικείμενου γάμου του. Εκτοτε δεν τον ξαναείδε κανείς ζωντανό.

Τραμπ: Νεκρός ο Κασόγκι

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη πως υποθέτει ότι ο Κασόγκι είναι νεκρός και δεσμεύτηκε ότι η αντίδραση των ΗΠΑ εάν διαπιστωθεί ότι ευθύνεται πράγματι για τον φόνο του η Σαουδική Αραβία θα είναι «πολύ σκληρή».

Επέμεινε ωστόσο ότι θέλει πρώτα να εξακριβωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Το Ριάντ διαψεύδει τα πάντα και αρχίζει έρευνα

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές του σουνιτικού βασιλείου διαψεύδουν την κατηγορία των τουρκικών αρχών ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο και ότι στη συνέχεια το πτώμα του διαμελίστηκε και απομακρύνθηκε από το κτίριο.

Σε κάθε περίπτωση, η εξαφάνιση του δημοσιογράφου, ο οποίος είχε μετατραπεί σε μαύρο πρόβατο για το καθεστώς εξαιτίας επικρίσεών του προς τον Σαλμάν, πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και πλήττει τις σχέσεις ανάμεσα στο Ριάντ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας φέρεται μάλιστα να σκοπεύει να επιρρίψει την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου σε έναν αξιωματικό των υπηρεσιών πληροφοριών του βασιλείου, σύμβουλο του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, έγραψαν οι New York Times την Πέμπτη.

Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονόμασε, τόνισε ότι το βασίλειο ίσως κατηγορήσει για τον φόνο τον στρατηγό Άχμεντ αλ Ασίρι, σύμβουλο του πρίγκιπα διαδόχου, που θα μετατραπεί σε αποδιοπομπαίο τράγο ώστε το παλάτι να μπορέσει να αποποιηθεί κάθε ευθύνη.

«Οι σαουδάραβες κυβερνώντες αναμένεται να πουν ότι ο στρατηγός Ασίρι έλαβε προφορικά άδεια από τον πρίγκιπα Μοχάμεντ να συλλάβει τον Κασόγκι ώστε να ανακριθεί στη Σαουδική Αραβία, και ότι είτε παρανόησε τις εντολές που του δόθηκαν, είτε υπερέβη τη δικαιοδοσία του και διέταξε την αφαίρεση της ζωής του αντιφρονούντα», είπαν οι πηγές αυτές, που οι Times χαρακτηρίζουν πρόσωπα ενημερωμένα για τα σχέδια του Ριάντ.

The post Οι Σαουδάραβες διαμέλισαν, έκαψαν με οξύ τον Κασόγκι και τον έθαψαν στο δάσος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα