Το Υπουργικό Συμβούλιο Αιγύπτου ενέκρινε τον αγωγό Φ.Α. με Κύπρο

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Αιγύπτου ενέκρινε κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη το προεδρικό νομοσχέδιο για συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων της Αιγύπτου και της Κύπρου σχετικά με την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κυβέρνησης του Καΐρου. Η συμφωνία, που υπογράφηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2018 στη Λευκωσία, αποσκοπεί στη διευκόλυνση

των εξαγωγών φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Αίγυπτο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Mostafa Madbouli, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, ένα προεδρικό διάταγμα για μια συμφωνία οικονομικής και τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Αιγύπτου και της Κίνας.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η οποία υπογράφηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2018 στο Πεκίνο, η Κίνα θα προσφέρει στην Αίγυπτο μη επιστρεπτέα επιχορήγηση ύψους 100 εκατ. κινεζικών γιουάν για την υλοποίηση έργων, οι λεπτομέρειες των οποίων θα συμφωνηθούν αργότερα.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, αρκετά νομοσχέδια για να εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων να υπογράψει μερικές πετρελαϊκές συμφωνίες με συνολικές επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 24 εκατομμυρίων δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα