Οι ΗΠΑ περνάνε σε (κυβερνο)αντεπίθεση κατά της Ρωσίας

Ε, ναι. Δεν θα έφτανε η στιγμή που ο Ψυχρός Πόλεμος θα αναβίωνε στο Διαδίκτυο; Με τους ίδιους παίκτες μάλιστα! Από τη σκοπιά των ΗΠΑ, η Ρωσία, μέσω έμπειρων χάκερ που εκτελούν οδηγίες από το Κρεμλίνο επιτίθεται διακριτικά και ύπουλα κατά της Ουάσιγκτον, υποκλέπτοντας απόρρητα στοιχεία του Δημοκρατικού Κόμματος και υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στην κυβέρνηση την πιο κρίσιμη καμπή της προεκλογικής περιόδου. Από την σκοπιά της Ρωσίας,

χωρίς αποδείξεις δεν μπορεί να ισχύει τίποτε από αυτά που της καταλογίζουν οι ΗΠΑ. Δεν έχουμε καμία ανάμειξη, λένε.

Αφού προσπάθησε ακόμη και η βετεράνος του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ να κάνει τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, να αποδεχθεί ότι το Κρεμλίνο υποκλέπτει απόρρητα στοιχεία της Ουάσιγκτον, οι ΗΠΑ περνάνε στο Plan B. Από τη στιγμή που άρχισαν να απειλούν ανοιχτά τη ρωσική κυβέρνηση δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Σύμφωνα με δηλώσεις πρώην στελεχών του CIA -αλλά και του ίδιου του αντιπροέδρου της χώρας- η Ουάσιγκτον έχει αρχίσει να εξετάζει τις υπόλοιπες επιλογές της. Οπως αναφέρουν πηγές στο NBC, η κυβέρνηση ζήτησε από τη λατρεμένη της υπηρεσία, CIA, να της προετοιμάσει ένα φάκελο με πιθανούς στόχους κυβερνοεπιθέσεων που θα θίξουν τη Ρωσία. Ζήτησε να της προτείνει επιχειρήσεις που θα είναι μυστικές και που θα ντροπιάσουν το Κρεμλίνο. Είδατε; Δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Πάντα όταν αναμετρώνται μεγάλες δυνάμεις κερδίζουν πόντους όταν πληγώνουν την εικόνα του αντιπάλου.

Οι πηγές του NBC, προφανώς, δεν ανέφεραν ποια είναι τα μέτρα που έχει υπόψιν η υπηρεσία πληροφοριών αλλά αποκάλυψαν ότι ήδη η CIA είχε αρχίσει να ανοίγει «κυβερνοπόρτες» και να αναδεικνύει πιθανούς στόχους. Φυσικά ο μεγάλος στόχος είναι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και το ιδανικό θα ήταν να διαρρεύσουν αρχεία που θα εκθέσουν τις δυσάρεστες τακτικές που υποτίθεται ότι χρησιμοποιεί. «Είναι γνωστό ότι υπάρχει ένα τεράστιο ποσό χρημάτων από offshore εταιρείες που βγάζουν έξω από τη Ρωσία ολιγάρχες. Θα ήταν πολύ ντροπιαστικό να αποκαλυφθεί αυτό», εξήγησε ο απόστρατος ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης.

Το σχέδιο αντεπίθεσης έχουν αναλάβει να καταστρώσουν περίπου 100 άτομα -με έναν πολύ γερό προϋπολογισμό- που ανήκουν σε ειδική πτέρυγα της CIA. Και απ’ ότι φαίνεται η αμερικανική κυβέρνηση δεν αρνείται -μάλλον προβάλλει- ότι περνάει σε αντεπίθεση. Ερωτώμενος αν πράγματι η Ουάσιγκτον ετοιμάζει κυβερνοεπίθεση κατά της Μόσχας, ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι «θα στείλουν ένα μήνυμα» στο Κρεμλίνο. «Θα γίνει σε χρονική συγκυρία που θα επιλέξουμε εμείς και στις συνθήκες που θα έχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα», τόνισε, στέλνοντας ο ίδιος ένα σαφές μήνυμα προς τη Ρωσία. Θα ξέρουν οι Αμερικανοί πότε θα σταλεί το μήνυμα; «Ελπίζω όχι», απάντησε ο Μπάιντεν στον δημοσιογράφο της εκπομπής Meet the Press.

Φυσικά τον τελευταίο λόγο θα έχει –όχι για πολύ- ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Μέχρι να πατήσει το κουμπί -το άλλο- για την εντολή της κυβερνοεπίθεσης θα διεξάγεται ένα ντιμπέιτ στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου. Θέλουν πράγματι να κάνουν αυτό το βήμα; «Η φυσική επίθεση σε δίκτυα δεν είναι κάτι που συμφέρει τις ΗΠΑ γιατί δεν θέλουμε να θέσουμε προηγούμενο προτρέποντας άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο, και εναντίον μας», είπε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της CIA, Μάικλ Μόρελ, υποστηρίζοντας ότι η ανταπόκριση της Ουάσιγκτον δεν πρέπει να είναι συγκαλυμμένη αλλά ότι πρέπει να είναι εμφανής σε όλους.

Το σίγουρο είναι ότι τώρα που, ενσυνείδητα, πρώην αξιωματούχοι και ο ίδιος ο Μπάιντεν αποκάλυψαν ότι οι ΗΠΑ περνάνε σε αντεπίθεση, δεν μπορούν να μην περάσουν σε αντεπίθεση.

The post Οι ΗΠΑ περνάνε σε (κυβερνο)αντεπίθεση κατά της Ρωσίας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα