Οι 23 της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Από 23 μέλη θα αποτελείται η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που συστήθηκε έπειτα από αίτημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ψηφίστηκε ομόφωνα την περασμένη Παρασκευή από την Ολομέλεια.

Η πλειοψηφία των μελών της θα απαρτίζεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η σύνθεσή της ορίζεται βάσει του Κανονισμού της Βουλής, με

γνώμονα την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Οπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Δευτέρας τα 11 από τα 23 μέλη της Εξεταστικής, είναι οι εξής βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Ιωάννης Γκιόλας, Ιωάννης Θεοφύλακτος, Αννέτα Καββαδία, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Σπύρος Λάππας, Αντώνιος Μπαλωμενάκης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Παπαηλίου, Νεκτάριος Σαντορινιός, Νίκος Συρμαλένιος, Σωκράτης Φάμελλος.

Τη ΝΔ θα εκπροσωπούν 5 βουλευτές. Ο Νίκος Δένδιας, ο Μάκης Βορίδης, ο Κώστας Τζαβάρας, η Νίκη Κεραμέως και ο Δημήτρης Σταμάτης.

Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης θα εκπροσωπηθούν με έναν βουλευτή έκαστο.

Τη Χρυσή Αυγή θα εκπροσωπήσει ο Ηλίας Κασιδιάρης . Ο Ανδρέας Λοβέρδος τη Δημοκρατική Συμπαράταξη/ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, το Ποτάμι ο Γιώργος Μαυρωτάς, τους ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος και την Ενωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης. Στην Εξεταστική Επιτροπή θα συμμετάσχει ως ανεξάρτητος βουλευτής και ο Νίκος Νικολόπουλος.

Το έργο της Επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση της εγκυρότητας των δανείων, που χορηγήθηκαν προς τα κόμματα και τα ΜΜΕ, θα αρχίσει άμεσα, με την προθεσμία για την κατάθεση του πορίσματός της να λήγει 18 Ιουνίου, αφού της έχει δοθεί χρονικό περιθώριο 2 μηνών από τη συγκρότησή της. Η πρόταση που υιοθετήθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής ζητά να διερευνηθεί το ειδικό ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος για τη δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ειδικότερα:

-Το περιεχόμενο των δανειακών συμβάσεων, το ύψος, τους όρους και το σκοπό δανειοδότησης ή αναχρηματοδότησης παλαιοτέρων δανείων.

-Την εκτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας των δανειοληπτών σε σχέση με τους κανονισμούς πιστοδοτήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων.

-Τις εμπράγματες εξασφαλίσεις και άλλες εγγυήσεις για τις εν λόγω δανειοδοτήσεις.

-Το σημερινό ύψος των δανείων αυτών, καθώς και τη σημερινή πορεία εξυπηρέτησής τους.

Και τέλος, σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης των δανείων, τυχόν καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων αλλά και ενδεχόμενες δικαστικές ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης αλλά και αναζήτησης πιθανών ποινικών ευθυνών, εις βάρος όσων δανειοδοτήθηκαν και δανειοδότησαν.

The post Οι 23 της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα