Οδηγός για να ξεπεράσεις τη σημερινή «Blue Monday», την πιο θλιμμένη ημέρα του χρόνου

Απεργία στα μέσα μεταφοράς και μπλακ άουτ στους δρόμους της Αθήνας. Πέθανε ο Τζίμης Πανούσης. Ο καιρός κακός με κρύο και βροχές. Η επικαιρότητα με ελάχιστες αισιόδοξες ειδήσεις.

Πλειστηριασμοί. Ολο και θα πλησιάζει η ώρα να

πληρωθεί κάποιος φόρος, εισφορά ή χαράτσι παντός είδους.

Ας μην σας μαυρίσουμε και άλλο την ψυχή σήμερα φίλοι αναγνώστες. Σήμερα, τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, είναι η πιο θλιβερή ημέρα του χρόνου.

Η «Blue Monday» είναι η άτυπη βασίλισσα της μαυρίλας, βάσει εξίσωσης μάλιστα!

Το 2005 ο ψυχολόγος Κλίφορντ Αρναλ έβαλε στο μαθηματικό σέικερ τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα έξοδα για τα δώρα και τις αγορές των εορτών που φορτώσαμε στην κάρτα και τα Χριστούγεννα που πέρασαν. Είναι και οι υποσχέσεις που κάναμε την αρχή κάθε έτους και εγκαταλείψαμε στα γρήγορα.

Και έτσι προέκυψε αυτή η ημέρα όπου βρισκόμαστε πιο μακριά από κάθε άλλη από τους στόχους μας, πράγμα που μας κάνει να πέφτουμε σε βαθιά μελαγχολία.

Η «Θλιμένη Δευτέρα» είναι βέβαια ένα αστείο χωρίς καμιά επιστημονική υπόσταση. Η κατάθλιψη που μας πιάνει αυτή την ημέρα είναι μάλλον μια ήπια κατάσταση που έχει να κάνει με τον καιρό και δεν είναι η πραγματική κλινική κατάθλιψη.

Πώς μπορούμε όμως να την αντιμετωπίσουμε την πραγματική κατάθλιψη που μπορεί να μας χτυπήσει την πόρτα κάθε ημέρα του χρόνου;

Ο Guardian δίνει κάποιες απλές οδηγίες και συμβουλές:

– περπάτημα ειδικά μέσα στη φύση,

– υγιεινή τροφή,

– αλτρουισμός,

– τέχνη και μουσική (όπως το θαυμάσιο Blue Monday των New Order)

– και όχι ντροπή για όσους παίρνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη.

The post Οδηγός για να ξεπεράσεις τη σημερινή «Blue Monday», την πιο θλιμμένη ημέρα του χρόνου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα