Ο «Ξενοφών» ενσκήπτει: 11 Μποφόρ, βροχές και καταιγίδες

Με εκδήλωση βροχών και καταιγίδων στα κεντρικά και νότια της χώρας συνεχίζεται η κακοκαιρία «Ξενοφών» που ήδη έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Στο Αιγαίο η ένταση των ανέμων φθάνει τα 8 και 9 Μποφόρ και τοπικά τα 10 Μποφόρ.

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή-Θάσος, ενώ από το Βόλο για

τις Σποράδες τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.

Βυθίσεις σκαφών σημειώθηκαν σε Κάλυμνο, Ιερισσό και Ερέτρια.

Ισχυροί άνεμοι εντάσεως μέχρι και 10 Μποφόρ πνέουν την Παρασκευή και στην Αττική.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων οι αρχές εφιστούν την προσοχή των πολιτών καθώς ήδη στο λεκανοπέδιο υπήρξαν αποκολλήσεις πινακίδων και πτώσεις δένδρων.

Το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί συνολικά 355 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Εντυπωσιακή ήταν η εικόνα στο λιμάνι της Ραφήνας όπου η θάλασσα βγήκε στη στεριά καλύπτοντας το οδόστρωμα στην παραλιακή.

Στο βίντεο που ακολουθεί, αποτυπώνεται η μάχη για να κρατηθεί δεμένο το πλοίο Superruner μέσα στο λιμάνι.

Απίστευτο βίντεο τώρα από το λιμάνι της Ραφήνας με το Superunner να προσπαθει να κρατηθεί στην προβλήτα και να σκαμπαναβάζει με ανέμους που φτάνουν 9-10 μποφόρ, έχοντας δέσει όλους τους κάβους…Βίντεο: Tasos pap…

Geplaatst door Forecast Weather Greece op Woensdag 26 september 2018

Κλειστά θα παραμείνουν Πέμπτη και Παρασκευή όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σαρωνικού, όπως και σε Ανδρο, Τήνο, Μύκονο.

Στη Ζάκυνθο το τμήμα Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ κλειστά είναι όλα τα σχολεία του νησιού.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, σε υψόμετρο άνω των 1.800 μέτρων.

Ερχεται ο «Ζορμπάς»

Και όλα αυτά εν αναμονή του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπά» που εκτός από τους ισχυρούς ανέμους με ριπές που θα φτάνουν ακόμα και τα 12 μποφόρ στις νοτιότερες περιοχές της χώρας, θα φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σχεδόν στο σύνολο της επικράτειας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Βάσει των τελευταίων προγνωστικών στοιχείων δεν έχει οριστικοποιηθεί η ακριβής πορεία του επικείμενου μεσογειακού κυκλώνα. Περισσότερα και ακριβέστερα στοιχεία αναμένονται από το βράδυ της Παρασκευής.

Το βέβαιο είναι ότι ο μεσογειακός κυκλώνας, που θα έχει κάποια χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα, θα ‘επισκεφθεί’ τον ελλαδικό χώρο και φαίνεται ότι θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά στις νοτιότερες περιοχές της χώρας περνώντας πρώτα από τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

Μέσα στο Σάββατο ο κυκλώνας αναμένεται να φθάσει στη θάλασσα των Κυθήρων και στη συνέχεια θα περάσει στο Αιγαίο στην περιοχή των Κυκλάδων.

Στη περιφέρεια του κυκλώνα η ένταση των ανέμων μπορεί να φθάσει τα 12 Μποφόρ ενώ θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες -τοπικά ισχυρές- ή/και χαλαζοπτώσεις .

Οσο προχωρά προς το Αιγαίο ο μεσογειακό κυκλώνας θα εξασθενεί και από την Κυριακή τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά 9 με 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νότια με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα νότια σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα τοπικά ισχυρές.

Ανεμοι: βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 9 τοπικά 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία λίγες παροδικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στην νότια Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα τοπικά ισχυρές.

Ανεμοι: βορειοανατολικοί 6 με 8 στα ανατολικά και νότια 9 και τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από βορρά προς νότο.

Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 16 έως έως 24 βαθμούς κελσίου. Στη νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 28-09-2018

Καιρός: στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχτούν νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και νότια, κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ανεμοι: στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

The post Ο «Ξενοφών» ενσκήπτει: 11 Μποφόρ, βροχές και καταιγίδες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα