Ο Τσίπρας στο Μάτι λίγο πριν τη ΔΕΘ [εικόνες]

10:44 4/9/2018 - Πηγή: Protagon

Η είδηση κυκλοφόρησε από νωρίς το πρωί στα δημοσιογραφικά γραφεία και λίγο μετά τις 9.00 επιβεβαιώθηκε και επισήμως από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί το Μάτι, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των μέτρων αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές».

Αφού κλήθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» (σ.σ. να αντιμετωπίσει δηλ.

πρόσωπο με πρόσωπο τις διαμαρτυρίες των πυρόπληκτων που βρέθηκαν μπλεγμένοι στα δίχτυα της γραφειοκρατίας μέχρι να πάρουν τα εξαγγελθέντα επιδόματα), ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί -υπό τις οδηγίες του επικοινωνιακού του επιτελείου- να κάνει ένα οδοιπορικό στα καμένα ώστε να δει από κοντά τι έχει γίνει 43 ημέρες μετά το φονικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από το Μάτι.

Τον πρώτο λόγο στην πρωθυπουργική επίσκεψη είχαν οι επιτροπές κατοίκων.

Παρόντες ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Καθημερινότητας του Πολίτη, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος έχει και την ευθύνη συντονισμού για την επόμενη μέρα στο Μάτι, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Οι υπουργοί και η περιφερειάρχης είχαν την ευκαιρία νωρίτερα να συζητήσουν με τις επιτροπές κατοίκων και να τους ενημερώσουν. Ενημέρωση έκανε επίσης ο πρόεδρος του «Δημόκριτου».

Μία πρόγευση του ύφους και του περιεχομένου της επίσκεψης Τσίπρα έδωσε το σχετικό τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ που απαριθμεί ένα προς ένα όλα όσα έχουν γίνει για την αποκατάσταση της περιοχής και κυρίως (αναλυτικά και λεπτομερώς) όλα τα ποσά που έχουν δοθεί στους πληγέντες.

Η στόχευση προφανής. Καθώς μετά το πρώτο «αποστειρωμένο» πέρασμα «τύπου Μάνδρας» του Πρωθυπουργού από την περιοχή στα τέλη Ιουλίου, ο κ. Τσίπρας και το επικοινωνιακό του επιτελείο επιδιώκουν τώρα να παρουσιάσουν ένα πρωθυπουργικό προφίλ «στο πλευρό του λαού» λίγο πριν την άνοδο στη ΔΕΘ όπου επίσης αναμένεται -μεταξύ άλλων προεκλογικών- να προβληθεί το κυβερνητικό έργο στο πυρόπληκτο Μάτι.

Σε ρόλο «εξαπτέρυγων», η κυρία Ρένα Δούρου, στην πρώτη της παρουσία στην περιοχή από τότε που έγινε η καταστροφή, και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Εντονη επίσης, ήταν η παρουσία των ανδρών ασφαλείας του Πρωθυπουργού σε κάθε του βήμα (φωτογραφία κάτω) , για τον φόβο των απροόπτων…

«Θα τα πούμε όλα», είπε ο κ. Τσίπρας σε μία από τις κατοίκους της περιοχής με… συνοφρυωμένο ύφος που εξέπεμπε έντονο προβληματισμό, και ξεκίνησε τις συνεδριάσεις…

«Είμαι εδώ για να δώσω το μήνυμα ότι το Μάτι δεν θα ξεχαστεί μετά το πέρας της θλιβερής δημοσιότητας των πρώτων ημερών. Είναι ένα στοίχημα να αναγεννηθεί. Να προστατευθούν οι ιδιοκτήτες, οι κάτοικοι, αλλά και να αντιμετωπιστούν χρόνιες στρεβλώσεις και παθογένειες στην περιοχή», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των κατοίκων.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους κατοίκους να του πουν με ειλικρίνεια ποια από τα αιτήματα που του είχαν θέσει στη συνάντηση που είχαν στο Μ. Μαξίμου στις 6 Αυγούστου, έχουν ικανοποιηθεί και ποια όχι, ποια προχωρούν και ποια όχι.

Δεν ήρθα εδώ για τις εντυπώσεις, μάχη δίνουμε, τόνισε, για να ακούσω από εσάς τους κατοίκους ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες και οι ποιοι οι στόχοι στους οποίους πρέπει να επικεντρωθούμε.

The post Ο Τσίπρας στο Μάτι λίγο πριν τη ΔΕΘ [εικόνες] appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα