Ο Τσίπρας πάει Μάτι λίγο πριν τη ΔΕΘ

10:39 4/9/2018 - Πηγή: Protagon

Η είδηση κυκλοφόρησε από νωρίς το πρωί στα δημοσιογραφικά γραφεία και λίγο μετά τις 9.00 επιβεβαιώθηκε και επισήμως από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί το Μάτι, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των μέτρων αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές».

Αφού κλήθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» (σ.σ. να αντιμετωπίσει δηλ.

πρόσωπο με πρόσωπο τις διαμαρτυρίες των πυρόπληκτων που βρέθηκαν μπλεγμένοι στα δίχτυα της γραφειοκρατίας μέχρι να πάρουν τα εξαγγελθέντα επιδόματα), ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί -υπό τις οδηγίες του επικοινωνιακού του επιτελείου- να κάνει ένα οδοιπορικό στα καμμένα ώστε να δει από κοντά τι έχει γίνει 43 ημέρες μετά το φονικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από το Μάτι.

Μία πρόγευση του ύφους και του περιεχομένου της επίσκεψης Τσίπρα έδωσε το σχετικό τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ που απαριθμεί ένα προς ένα όλα όσα έχουν γίνει για την αποκατάσταση της περιοχής και κυρίως (αναλυτικά και λεπτομερώς) όλα τα ποσά που έχουν δοθεί στους πληγέντες.

Η στόχευση προφανής. Καθώς μετά το πρώτο «αποστειρωμένο» πέρασμα «τύπου Μάνδρας» του Πρωθυπουργού από την περιοχή πριν από μερικές εβδομάδες, ο κ. Τσίπρας και το επικοινωνιακό του επιτελείο επιδιώκουν να παρουσιάσουν ένα πρωθυπουργικό προφίλ «στο πλευρό του λαού» λίγο πριν την άνοδο στη ΔΕΘ όπου επίσης αναμένεται να προβληθεί το κυβερνητικό έργο στο πυρόπληκτο Μάτι.

Σε ρόλο εξαπτέρυγων, η κυρία Ρένα Δούρου στην πρώτη της παρουσία στην περιοχή από τότε που έγινε η καταστροφή και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

The post Ο Τσίπρας πάει Μάτι λίγο πριν τη ΔΕΘ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα