Ο πιανίστας Λανγκ Λανγκ έπαιξε σε συναυλία με «δανεικό» χέρι

O Λανγκ Λανγκ είχε ένα μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπίσει. Επρεπε να δώσει το παρών και να παίξει πιάνο στο ετήσιο γκαλά στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης. Ο κινέζος πιανίστας όμως αντιμετώπιζε μια φλεγμονή στο αριστερό του χέρι που τον είχε αναγκάσει να ακυρώσει προγραμματισμένες συναυλίες πολλών μηνών. Ο διάσημος καλλιτέχνης της κλασσικής μουσικής όμως ήθελε με κάθε κόστος να βρίσκεται στην έναρξη της σεζόν του γνωστού συναυλιακού χώρου της Νέας Υόρκης όπου θα έπαιζε το κομμάτι Γαλάζια Ραψωδία (Rhapsody

in Blue) του Τζορτζ Γκέρσουιν.

Τελικά, ο Λανγκ Λανγκ βρήκε την λύση στο… αριστερό χέρι ενός 14χρονου πιανίστα. Ο Μαξίμ Λάντο, ένας 14χρονος αμερικανός πιανίστας, ο οποίος σπούδασε με μουσική υποτροφία χορηγούμενη από τον Λανγκ Λανγκ, κλήθηκε να βοηθήσει… δανείζοντάς του ουσιαστικά το αριστερό του χέρι.

Σε ένα δεύτερο πιάνο τον συνόδευε ο σπουδαίος 76χρονος τζαζίστας Τσικ Κορία. «Με την μαεστρία του θρυλικού Τσικ Κορέα και το νεαρό ταλέντο Μάξιμ Λάντο, ελπίζουμε να ευχαριστήσουμε το κοινό και να ασκήσω μικρή πίεση στο αριστερό μου χέρι, το οποίο συνεχίζει να θεραπεύεται», είπε ο Λανγκ Λανγκ.

Το ασυνήθιστο τρίο, με τα πέντε χέρια, συνοδευόταν από την Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας, υπό τον Yannick Nezet-Seguin, τον γαλλο-καναδό μαέστρο, ο οποίος το 2020 θα γίνει ο μουσικός διευθυντής της Μητροπολιτικής Οπερας της Νέας Υόρκης.

(Δείτε τον Λανγκ Λανγκ να παίζει το διάσημο κομμάτι του Τζορτζ Γκέρσουιν το Μάρτιο του 2016)

The post Ο πιανίστας Λανγκ Λανγκ έπαιξε σε συναυλία με «δανεικό» χέρι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα