Ο Ντένις Ρόντμαν έκλαψε για τη σύνοδο Κιμ και Τραμπ: «Είμαι τόσο ευτυχισμένος»
Είναι μια περίεργη φιγούρα στο περιθώριο της ιστορικής συνάντησης της Σιγκαπούρης μεταξύ Κιμ Γιονγκ-Ουν και Ντόναλντ Τραμπ. Ομως ο ρόλος του ως μοναδικού αμερικανού συνομιλητή του Κιμ στα χρόνια της απόλυτης απομόνωσης της Πιονγιάνγκ, έκανε τον Ντένις Ρόντμαν μια φιγούρα όχι μόνο περίεργη, αλλά διακριτή και ξεχωριστή– άλλωστε ο πρώην αστέρας του ΝΒΑ ήταν και αυτός παρών στη Σιγκαπούρη, για να συνδράμει αν χρειαστεί στις συνομιλίες.
Οχι ότι χρειάστηκε, Κιμ και Τραμπ φάνηκε να έχουν βρει ένα κοινό πεδίο συνεννόησης, ίσως να μοιράζονται και ίδιες αντιλήψεις. Αλλά σε κάθε περίπτωση ο Ρόντμαν έδωσε το δικό του στίγμα σε αυτή την όντως ιστορικής σημασίας σύνοδο: οι δύο ηγέτες είχαν μόλις αλλάξει φιλοφρονήσεις στο ξενοδοχείο «Capella» όταν ο Ρόντμαν, φίλος τόσο του Κιμ όσο και του Τραμπ, εμφανίστηκε στο CNN.
Μιλώντας στον Κρις Κουόμο, ο Ρόντμαν δεν μπόρεσε να συγκρατήσει ούτε τη συγκίνησή του ούτε την εγωμανία του. Με δάκρυα στα μάτια είπε ότι ήταν αυτός που είχε προβλέψει ότι μια τέτοια σύνοδο θα μπορούσε να συμβεί, μολονότι αυτή φαινόταν απίθανη σε όλους μέχρι και πριν από λίγους μήνες.
Ο Ρόντμαν φορούσε το καπελάκι με το σύνθημα του Τραμπ «Make America Great Again» και θυμήθηκε την κριτική και τις απειλές που είχε δεχθεί όταν έκανε τις αμφιλεγόμενες επισκέψεις του στην Πιονγιάνγκ ως καλεσμένος του βορειοκορεάτη δικτάτορα. «Είχα πει σε όλους ότι η πόρτα θα ανοίξει» σχολίασε.
Και σε πιο δραματικό τόνο συνέχισε: «Είναι καταπληκτικό, καταπληκτικό, καταπληκτικό… Οταν τα έλεγα αυτά, όταν επέστρεφα, είχα λάβει πάρα πολλές απειλές κατά της ζωής μου. Εγώ πίστευα στη Βόρειο Κορέα και δεν μπορούσα ούτε να πάω σπίτι μου, έπρεπε να κρυφτώ για 30 ημέρες… Δεν μπορούσα να πάω ούτε στο σπίτι μου…
» Αλλά, αδελφέ μου, κράτησα το κεφάλι ψηλά. Ηξερα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Το ήξερα και ήμουν ο μόνος. Δεν είχα κανέναν να με ακούσει, ή να με συναντήσει. Και έλαβα όλες αυτές τις σφαίρες, όλα αυτά. Αλλά στέκομαι ακόμα. Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για όλους, για τη Σιγκαπούρη, το Τόκιο, την Κίνα, όλους. Είναι μια σπουδαία ημέρα και είμαι εδώ για να το δω. Είμαι τόσο ευτυχισμένος».
Ο βετεράνος του ΝΒΑ υπήρξαν από τους ελάχιστους δυτικούς που συνάντησαν τον Κιμ, και είχαν τη δυνατότητα να τον αποκαλούν φίλο τους. Περιγράφοντας τις συναντήσεις του με τον Κιμ, ο Ρόντμαν είπε: «Είναι περισσότερο σαν μεγάλο παιδί, μολονότι είναι μικρόσωμος. Θέλει να έρθει στην Αμερική. Θέλει να χαρεί τη ζωή του».
Ο Ρόντμαν προσέθεσε ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε προσπαθήσει να μεταφέρει αυτά τα μηνύματα προς τον Μπαράκ Ομπάμα αλλά δεν είχε πρόσβαση.
The post Ο Ντένις Ρόντμαν έκλαψε για τη σύνοδο Κιμ και Τραμπ: «Είμαι τόσο ευτυχισμένος» appeared first on Protagon.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Όχι, δεν ντρέπομαι καθόλου: Στα 27 μου παντρεύτηκα έναν 55άρη για να φάω τα λεφτά του
- Συγκλονιστική προφητεία του Αγίου Παϊσίου: Έτσι θα διαλυθεί η Τουρκία
- Σκότωσε την πεθερά του την ώρα της δοκιμής...
- Αλλάζει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες
- Κλείνουν δωμάτια για το… `19
- «Πόλεμος» στο χώρο της ιδιωτικής Υγείας – Όμιλος Ιατρικού κατά CVC Capital και MIG
- Το τατουάζ: Απίστευτη εξέλιξη! Ο θάνατος που θα συγκλονίσει τους τηλεθεατές
- Θάνος Ασκητής: Ενας θυμωμένος γιος...
- Τέσσερις συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη
- Λύγισε η Κατερίνα Δαλάκα στο Survivor 2
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Protagon
- Μια Βλάχα με ρίζες στη Θεσσαλονίκη κέρδισε το Ρολάν Γκαρός
- Σαν ίσος προς ίσο: Ιστορικό τετ α τετ Τραμπ και Κιμ
- Ισος προς ίσο: Ιστορικό τετ-α-τετ Τραμπ και Κιμ
- Ο Ελληνοαμερικανός που λατρεύει ο Τραμπ αλλά όχι το FBI
- Σαν ίσος προς ίσο: ιστορική συμφωνία Τραμπ και Κιμ
- Ισος προς ίσο: Ιστορική συνάντηση Τραμπ και Κιμ

- Τελευταία Νέα Protagon
- Σαν ίσος προς ίσο: ιστορική συμφωνία Τραμπ και Κιμ
- Ο Ελληνοαμερικανός που λατρεύει ο Τραμπ αλλά όχι το FBI
- Σαν ίσος προς ίσο: Ιστορικό τετ α τετ Τραμπ και Κιμ
- Ισος προς ίσο: Ιστορικό τετ-α-τετ Τραμπ και Κιμ
- Μια Βλάχα με ρίζες στη Θεσσαλονίκη κέρδισε το Ρολάν Γκαρός
- Ισος προς ίσο: Ιστορική συνάντηση Τραμπ και Κιμ
- Παραδόθηκε ο 34χρονος που σκότωσε τη 13χρονη Ρομά στην Αμφισσα
- Ράπισμα δικηγόρων στον Κοντονή: Πάνω από 90% είπαν «όχι» στο σπάσιμο του Πρωτοδικείου
- Βολές Καμίνη κατά της κυβέρνησης για ονοματολογικό και «νόμο Σκουρλέτη»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο κίνδυνος για όσους έχουν βγάλει αμυγδαλές
- Στους δρόμους την Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ για το πολυνομοσχέδιο
- Σταματήστε τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη
- Το μενού της ιστορικής συνάντησης - Τι έφαγαν Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν
- Πρόσληψη επιστημονικού συνεργάτη στο Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης
- Ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση Σαξές
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δύο πατητήρια σταφυλιών της Βυζαντινής Περιόδου στο Εθνικό Πάρκο Τσιπορί, στο Ισραήλ
- Με κέρδη στο μουντιάλ θέλει τον τζογαδόρο και ο... μπουκ
- Tο Πεκίνο καλωσορίζει τη συνάντηση κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας