Ο Μίμης Πλέσσας συναντά τη νέα γενιά μουσικών στο ΕΚΠΑ

11:36 8/1/2018 - Πηγή: Protagon

Στο πλαίσιο των επετειακών μουσικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί συναυλία-αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς ελληνικής μουσικής, τον Μίμη Πλέσσα. Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος που θα επιδώσει τιμητική πλακέτα στον συνθέτη.

Για τον Μίμη Πλέσσα, έχουν γραφτεί τα πάντα:

ένα όνομα, μία ιστορία και μία μεγάλη παρακαταθήκη στη μουσική παιδεία της χώρας μας. Ο άνθρωπος που με τις συνθέσεις και τα τραγούδια του γαλούχησε πολλές γενιές και συνεχίζει μέχρι σήμερα να μεταλαμπαδεύει τις μουσικές γνώσεις του, να ανακαλύπτει και να καθιερώνει καλλιτέχνες και αγγίζοντας τα πλήκτρα του πιάνου με τον δικό του μοναδικό τρόπο να συγκινεί το κοινό του.

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, μουσικός και ερμηνευτής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, με σεβασμό στο έργο του σημαντικού αυτού δημιουργού, εμπνέεται από αυτό, ερμηνεύει, ενορχηστρώνει και διασκευάζει μερικά από τα ωραιότερα και πιο διαχρονικά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου, τα οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από τις φωνές των μεγαλυτέρων ερμηνευτών, καταθέτοντας την δική του προσωπική μουσική σφραγίδα.

Η « Ορχήστρα των Αισθήσεων» είναι ένα μουσικό σύνολο, το οποίο αποτελείται επίσης στο μεγαλύτερο μέρος της από νέους και ταλαντούχους μουσικούς του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Επί σκηνής στο πιάνο εμφανίζεται και ο ίδιος ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος συμμετέχει τιμητικά στην συναυλία.

Συνθέτης και ερμηνευτής, έχοντας ταξιδέψει με τις συναυλίες τους τα τελευταία χρόνια στις γειτονιές της Ελλάδας και έχοντας κυκλοφορήσει την ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Τραγούδια που δεν έχουν εποχές», συναντιούνται ξανά επί σκηνής και παρουσιάζουν το αποτέλεσμα του συνδυασμού του κλασικού και του διαχρονικού με το σύγχρονο υπό την μορφή διασκευών.

The post Ο Μίμης Πλέσσας συναντά τη νέα γενιά μουσικών στο ΕΚΠΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα