Ο Μακρόν ανακοίνωσε τους (428) υποψήφιους βουλευτές του

Τα ονόματα των 428 υποψηφίων του République en marche ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας.

Το 52% των υποψήφιων βουλευτών του κεντρώου συνδυασμού «Η Δημοκρατία Σε Κίνηση», ο οποίος συνδέεται με τον Εμανουέλ Μακρόν, είναι νέοι στην πολιτική, χωρίς προηγούμενη κοινοβουλευτική εμπειρία, όπως ανακοίνωσε το κόμμα.

Το 50% των υποψηφίων είναι γυναίκες, ενώ το κόμμα ανακοίνωσε ότι ο σοσιαλιστής τέως πρωθυπουργός της Γαλλίας

Μανουέλ Βαλς δεν θα συμμετέχει στα ψηφοδέλτια, αλλά εάν κατέλθει με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, η «Δημοκρατία Σε Κίνηση» δεν θα κατεβάσει υποψήφιο στην εκλογική του περιφέρεια.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος το οποίο ίδρυσε ο Εμανουέλ Μακρόν, Ρισάρ Φεράντ, ανακοίνωσε τα ονόματα συνολικά 428 υποψηφίων της «La République en Marche!» στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Εκ των 428 προσώπων που επιλέχθηκαν ως υποψήφιοι από συνολικά «19.000 φακέλους» που υποβλήθηκαν, το «52% των γυναικών υποψηφίων και των ανδρών υποψηφίων προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών και δεν άσκησε ποτέ κάποιο αιρετό αξίωμα», εξήγησε ο κ. Φεράντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μια πραγματική ισοτιμία» με 214 γυναίκες υποψήφιες και 214 άνδρες υποψήφιους.

Σύμφωνα με τον Ρ. Φεράντ, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις αναφορικά με τους υποψηφίους που απομένουν για να συμπληρωθούν οι υποψηφιότητες στις υπόλοιπες εκ των 577 εκλογικές περιφέρειες της Γαλλίας.

Ο γενικός γραμματέας της «Δημοκρατίας Σε Κίνηση» τόνισε ότι το κόμμα είναι αποφασισμένο να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

«Επιθυμούμε να οικοδομήσουμε μια πλειοψηφία με στόχο την αλλαγή και επομένως να συγκεντρώσουμε την απόλυτη πλειοψηφία για το La République en Marche! στην Εθνοσυνέλευση», τόνισε ο ίδιος.

The post Ο Μακρόν ανακοίνωσε τους (428) υποψήφιους βουλευτές του appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα