Η Τράπεζα Πειραιώς ξέρει κι από ΕΣΠΑ

Την ώρα που η αγορά διψά για ρευστότητα και οι πόροι είναι περιορισμένοι για τις επιχειρήσεις, τα χρήματα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ μοιάζουν σαν λίγες σταγόνες βροχής στην έρημο.Το κρίσιμο όμως ερώτημα για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις είναι αν οι ίδιοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε κάποιο από τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται κατά 95% από τα ευρωπαϊκά ταμεία και πώς θα αντεπεξέλθουν στη γραφειοκρατία που αποτελεί – μέχρι σήμερα -και τον βασικό λόγο αποκλεισμού χιλιάδων μικρών κυρίως επιχειρήσεων από την ένταξη τους σε κάποιο από τα ΕΣΠΑ.

Την

απάντηση στο πρώτο ερώτημα έρχεται να δώσει με απλό, εύχρηστο τρόπο η Τράπεζα Πειραιώς η οποία, τα τελευταία χρόνια, αποτελεί σύνδεσμο μεταξύ επιχειρήσεων και Πολιτείας (σ.σ. ακόμη και των νοικοκυριών που ενδιαφέρονταν για «πράσινες λύσεις» εξοικονόμησης ενέργειας, επίσης επιδοτούμενων) για την αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους και να εξασφαλίσουν πόρους για προγράμματα εκσυγχρονισμού ή ακόμη για να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις και κεφάλαια.

Από την Παρασκευή 12 Μαΐου λειτουργεί η διαδικτυακή πύλη του Ομίλου Πειραιώς 360Funding.gr η οποία παρέχει τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης σε υφιστάμενους ή εν δυνάμει επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες για όλες τις ευκαιρίες χρηματοδοτικής ενίσχυσης: είτε αυτές προέρχονται από εθνικά προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ, τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Αναπτυξιακός Νόμος, τα ειδικά κίνητρα για την εγκατάσταση φυσικού αερίου κλπ, είπε πρόκειται για ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Horizon 2020. Ολα δηλαδή τα προγράμματα και τις δυνατότητες χρηματοδότησης τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι για την υλοποίηση επενδύσεων.

Απαντήσεις με ένα κλικ

Οι ενδιαφερόμενοι λοιπόν μπορούν να ζυγίσουν τη χρησιμότητά της διαδικτυακής πύλης και να κάνουν το πρώτο τεστ για την ένταξή τους σε κάποιο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. Και να ανακαλύψουν με ένα… κλικ από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή στο γραφείο ή το σπίτι τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που υπάρχουν (αυτές που υφίστανται) στην σημερινή κατάσταση της οικονομίας.

Μέσω της διαδικτυακής πύλης 360Funding, ο επιχειρηματίας εξασφαλίζει προσωποποιημένες λύσεις στον χώρο των χρηματοδοτικών ενισχύσεων και κατευθύνεται με εύκολο και άμεσο τρόπο στην εύρεση του κατάλληλου χρηματοδοτικού προγράμματος. Η Τράπεζα διαβεβαιώνει ότι η συμπλήρωση των στοιχείων είναι εύκολη υπόθεση.

Ο ενδιαφερόμενος με τη χρήση του «360Funding.gr» θα γνωρίζει άμεσα αν μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα και σε δεύτερη φάση θα μπορεί να προσδοκά σε χρηματοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι ο ενδιαφερόμενος δεν χρειάζεται να είναι πελάτης της τράπεζας για να χρησιμοποιήσει τη διαδικτυακή πύλη ενώ πρέπει να γίνει σαφές ότι η αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα πρέπει να γίνει στο αρμόδιο κρατικό φορέα.

Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει σε όλους την τεχνογνωσία της και η τελική επιλογή του ενδιαφερόμενου με ποια τράπεζα θα συνεργασθεί είναι δική του. Η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ΄ όλους χωρίς κανένα κόστος .

Δάνεια 3,2 δισ. ευρώ σε ΜμΕ

Η νέα διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς διαβεβαιώνει ακόμη ότι έχει θέσει προτεραιότητα να στηρίξει έμπρακτα τη μικρή και μεσαία επιχείρηση και προκειμένου να εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό έχει ήδη αποφασίσει την προσεχή διετία να χρηματοδοτήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ.Το ένα δισ. ευρώ θα κατευθυνθεί στις μικρές επιχειρήσεις και το υπόλοιπο 2,2 δισ. ευρώ στις μεσαίες επιχειρήσεις με τζίρο έως 2,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 -2020 προβλέπει χρηματοδοτικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 26 δισ. ευρώ που σκοπό έχουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ο πρωτογενής τομέας θα λάβει 5 δισ. ευρώ και ο Αναπτυξιακός Νόμος προβλέπει κονδύλια ύψους 2 δισ. ευρώ. Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που τρέχουν για τις χώρες των 28 ανέρχονται σε 120 δισ. ευρώ.

Χρηματοδοτικά πακέτα… 360°

Ηδη προς αυτή την κατεύθυνση η Τράπεζα έχει σχεδιάσει και προωθεί το νέο πακέτο «Πειραιώς Επιχειρείν 360°», μια ολοκληρωμένη πρόταση που περιλαμβάνει ειδικά επιλεγμένα προϊόντα και υπηρεσίες, με στόχο να καλύπτει τις ανάγκες από το ξεκίνημα της επένδυσης μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Το στίγμα είναι ξεκάθαρο. Στο πακέτο αυτό υπάρχουν χρηματοδοτικές λύσεις από την την καθημερινή διαχείριση έως την ανάπτυξη μιας επιχείρησης και, το κυριότερο, προτάσεις ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να γίνουν ανταγωνιστικές στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον.

Για τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες προωθείται το πακέτο «Πειραιώς Αναπτυξιακό Κεφάλαιο Κίνησης» το οποίο δικαιούνται μόνο μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες για επενδυτικά σχέδια που χρηματοδοτούνται από επιχορηγούμενα προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ, από άλλα προγράμματα και κοινοτικές πρωτοβουλίες αλλά και από τον Αναπτυξιακό Νόμο.

The post Η Τράπεζα Πειραιώς ξέρει κι από ΕΣΠΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα