Ο Εμινεμ κήρυξε τον πόλεμο στον Τραμπ για την οπλοκατοχή

Τα πυρά του κατά της Εθνικής Ενωσης Οπλοκατοχής (NRA) αλλά και, βασικά, του Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή το γεγονός ότι δεν αποφασίστηκε αύξηση του ορίου ηλικίας για την απόκτηση όπλου, εξαπέλυσε ο Εμινεμ, ο λευκός ράπερ.

Ετσι, έκανε live προσθήκη στίχων στο τραγούδι του Nowhere Fast, κατά την παρουσία του στα βραβεία μουσικής iHeartRadio, στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τον Guardian,

ο ράπερ κατηγορεί τα μέλη της NRA ότι εκβιάζουν με τις δωρεές που έχουν κάνει και γι’ αυτό η κυβέρνηση δεν κάνει κάτι σχετικά, ενώ προσθέτει ότι «αγαπούν τα όπλα τους περισσότερο από τα παιδιά μας».

Οι στίχοι που τραγούδησε ο Εμινεμ ήταν οι εξής:

«Αυτή η χώρα έχει τρελαθεί και η Εθνική Ενωση Οπλοκατοχής βρίσκεται στον δρόμο μας / Αυτοί είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά που συμβαίνουν / Αυτοί κινούν τα νήματα, αυτοί ελέγχουν τη μαριονέτα / Και απειλούν να πάρουν πίσω τα δολάρια που έδωσαν με δωρεές / Ετσι, ξέρουν ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει τίποτα και κανείς δεν αντιδρά / Οι οπλοφόροι κρατούν τα γεμισμένα όπλα τους / Αγαπούν τα όπλα τους περισσότερο από τα παιδιά μας».

Την εισαγωγή στο τραγούδι του Εμινεμ έκανε ο Αλεξ Μόσκου, ένας από τους επιζώντες του τελευταίου μακελειού στο σχολείο Πάρκλαντ της Φλόριντα, όπου έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι.

«Εγώ και οι συμμαθητές μου βαρεθήκαμε να ακούμε πολιτικούς να στέλνουν τις ευχές και τις σκέψεις τους για εμάς και την ίδια ώρα να μην κάνουν κάτι προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές ώστε να μην υπάρξει ξανά παρόμοια τραγωδία», είπε ο νεαρός μαθητής.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία ο πασίγνωστος ράπερ από το Ντιτρόιτ επιτίθεται στον αμερικανό πρόεδρο. Σε ένα άλλο freestyle-κομμάτι του -αυτή τη φορά για τα βραβεία HIP-HOP, του καναλιού ΒΕΤ- εξαπέλυσε τις ρίμες του με τρομερή σφοδρότητα ξανά εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας την πολιτική που (δεν) εφαρμόζει στις ΗΠΑ.

Το «The Storm» («Η Καταιγίδα») όπως ονομαζόταν εκείνο το κομμάτι του πολυβραβευμένου καλλιτέχνη, εστίασε σε ένα εύρος ζητημάτων, όπως στις απειλές του Τραμπ για πυρηνικό πόλεμο με τη Β. Κορέα, στον ρατσιστικό λόγο του και στην τότε κόντρα του με τους παίκτες τού NFL.

Χαρακτηριστικοί είναι οι στίχοι του:

«Σεβασμός στον Ομπάμα, γιατί τώρα στον Λευκό Οίκο έχουμε έναν καμικάζι που θα προκαλέσει πυρηνικό ολοκαύτωμα / Και όταν αρχίσει το δράμα, αυτός θα περιμένει να ηρεμήσει η κατάσταση για να πετάει με το αεροπλάνο του μόλις σταματήσουν οι βομβαρδισμοί / Επιτίθεται στους παίκτες του NFL για να επικεντρωθούμε σε αυτό, αντί να μιλάμε για την καταστροφή στο Πουέρτο Ρίκο ή τις μεταρρυθμίσεις, για την οπλοκατοχή στη Νεβάδα / Βαριέται με τις τραγωδίες και προτιμάει να ποστάρει στο Twitter / Λέει ότι θέλει να μειώσει τους φόρους μας, αλλά μετά ποιοι θα πληρώνουν για τα δαπανηρά ταξίδια εκείνου και της οικογένειάς του στα γήπεδα του γκολφ και στα μέγαρά του;».

Μέχρι τώρα, λοιπόν, ο Εμινεμ έχει αποδώσει στον αμερικανό πρόεδρο τους προσδιορισμούς «καμικάζι» και «μαριονέτα». Και το βέβαιο είναι ότι έπεται (ραπ) συνέχεια.

The post Ο Εμινεμ κήρυξε τον πόλεμο στον Τραμπ για την οπλοκατοχή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα