Στη Δικαιοσύνη πάει την Παρασκευή τρίτο αίτημα για την έκδοση των «Οκτώ»

Σε μια περίοδο κλιμακούμενης έντασης ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα, με τον Ερντογάν να επιχειρεί τη δική του ρελάνς ώστε να αποδείξει ότι δεν γύρισε με «άδεια χέρια» από την Ελλάδα, θα συζητηθεί το τρίτο αίτημα των τουρκικών αρχών για την παράδοση των οκτώ αξιωματικών. Το νέο αίτημα συνοδεύτηκε από την προ ενός μηνός δήλωση του τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, Μπιλάλ Ουτσάρ,

που ζητούσε από τη χώρα μας να καταδικάσει το πραξικόπημα.

Το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει και πάλι στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, την Παρασκευή, όπου θα εξεταστεί το θέμα της έκδοσης. Επιδίωξη της τουρκικής πλευράς: η παράδοση των οκτώ στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα.

Οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού-Αχαρνών λόγω των εκκρεμών αιτήσεων ασύλου.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, σε βάρος των οκτώ στρατιωτικών εκκρεμεί ένταλμα σύλληψής τους προκειμένου να δικαστούν για τα εξής οκτώ αδικήματα της: α) Απόπειρας κατάργησης της κυβέρνησης της τουρκικής Δημοκρατίας ή εμπόδιση να εκτελέσει την αποστολή της, β) Απόπειρας κατάργησης της συνταγματικής τάξης, γ) Απόπειρας κατάργησης της μεγάλης τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης να εκτελέσει την αποστολή της, δ) Συμμετοχής σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, ε) Απόπειρας δολοφονίας εκ προθέσεως, στ) Λιποταξίας σε ξένη χώρα, ζ) Κλοπής στρατιωτικού υλικού, η) Πρόκλησης φθοράς σε στρατιωτικό υλικό.

The post Στη Δικαιοσύνη πάει την Παρασκευή τρίτο αίτημα για την έκδοση των «Οκτώ» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα