Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη για Τσίπρα: «Θα πετάξω τον Στουρνάρα με τις κλωτσιές»

Το πάλαι ποτέ «asset» της κυβέρνησης συνεχίζει να αποκαλύπτει σημαντικές και άγνωστες πτυχές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον μηνών που προηγήθηκαν της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι, ακόμη ένα αποκαλυπτικό απόσπασμα από το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη βλέπει το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά αφορά στη σχέση της κυβέρνησης με τον διοικητή

της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιγράφει μια σύσκεψη, πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, του Γιάννη Δραγασάκη, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Παππά. Για την ακρίβεια, αυτή η συνάντηση έγινε τον Ιούνιο του 2014, δηλαδή περίπου την εποχή που διορίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας από την κυβέρνηση Σαμαρά στην ηγεσία της ΤτΕ.

Σύμφωνα με τα «Νέα», που παρουσίασαν την Παρασκευή 21 Ιουλίου το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο «Adults in the Room», ο Βαρουφάκης εξήγησε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, έπρεπε να διώξει τον Γιάννη Στουρνάρα από την Τράπεζα της Ελλάδας.

«Μόλις γίνω πρωθυπουργός, θα ζητήσω την παραίτησή του. Κι αν χρειαστεί θα τον διώξω από την κεντρική τράπεζα με φωνές και κλωτσιές», είπε τότε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το απόσπασμα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Σπάω από το πρωί το κεφάλι μου να καταλάβω ποιες είναι οι πιο δραστικές λύσεις» και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν σχολιάζει ποτέ τον Βαρουφάκη. Αυτοί φοβούνται ότι θα τους τα βγάλει με το κινητό. Αυτοί τώρα έχουν καταλάβει ότι ο Βαρουφάκης τα έγραφε όλα. “Ψεύτης; Πάρτε τώρα το ηχητικό”. Αυτό φοβούνται και δεν μιλάνε».

pic.twitter.com/nhtNqtOgzl

TA NEA (@ta_nea) July 20, 2017

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής για το ίδιο θέμα, η φράση του Αλέξη Τσίπρα ήταν «αν χρειαστεί, θα τον σύρω ουρλιάζοντας από την κεντρική τράπεζα».

Ο Νίκος Παππάς φέρεται να είπε τότε ότι «υπάρχουν και πιο δραστικές λύσεις στο πρόβλημα».

Σε άλλο σημείο ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιγράφει στη συνέχεια ότι στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τη σημασία του να είναι έτοιμοι, σε περίπτωση που η ΕΚΤ έκλεινε τις τράπεζες, προκειμένου να απαντήσουν με «μία κίνηση που θα μπορούσε κάλλιστα να διαλύσει την Ευρωζώνη». Οι Παππάς και Τσίπρας φέρονται να έδειξαν ενθουσιασμό για μια τέτοια σκληρή απάντηση. Οι Τσακαλώτος και Σταθάκης συμφώνησαν επίσης, με τον μόνο που φάνηκε πιο επιφυλακτικός να είναι ο κ. Δραγασάκης.

Το σχόλιο του Αδωνι Γεωργιάδη

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν άφησε ασχολίαστο το δημοσίευμα, και με αφορμή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

Το επίμαχο δημοσίευμα από το βιβλίο Βαρουφάκη

Προσφάτως ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε υποστηρίξει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ότι είχε πρωτοπαρουσιάσει -δια ζώσης- το σύστημα παράλληλων πληρωμών (IOU) στον Αλέξη Τσίπρα ήδη από τον Ιούλιο του 2013, ενώ ανέφερε ότι με την αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου τοn Νοέμβριο του ’14 ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών. Είχε προσδιορίσει μάλιστα ως χώρο της εν λόγω συνάντησης το διαμέρισμα του Αλέξη Τσίπρα στη Κυψέλη.

«Δεν είχα βρεθεί σε καμία σύσκεψη, συνάντηση, υπουργικό ή οικονομική ομάδα ή οτιδήποτε άλλο που να έχω δει κάποιο τέτοιο σχέδιο. «Ποτέ και πουθενά δεν έχω δει μία σειρά αυτού του σχεδίου» απάντησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. «Ποτέ σε προφορικό λόγο… Δεν έχει καμία σημασία ή καμία υπόσταση (ο προφορικός λόγος)» διευκρίνισε. Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε δηλώσει ότι είχε παρουσιάσει προφορικά το σχέδιο του IOU ήδη από το 2013 παρουσία του κ. Σταθάκη.

Από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια η σιωπή απέναντι σε όσα λέει και γράφει ο πρώην υπουργός Oικονομικών.

The post Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη για Τσίπρα: «Θα πετάξω τον Στουρνάρα με τις κλωτσιές» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα