Σόιμπλε στην Bild: «Η Τουρκία του Ερντογάν μου θυμίζει την Ανατολική Γερμανία»

Μετά την ανακοίνωση από την πλευρά του Βερολίνου των οικονομικών (και όχι μόνο) κυρώσεων κατά της Αγκυρας, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θα μπορούσε να είχε αφήσει να πάει χαμένη η ευκαιρία για ένα ιδεολογικής χροιάς σχόλιο.

«Η Τουρκία προβαίνει, σε αυθαίρετες και αναιτιολόγητες συλλήψεις. Η χώρα του Ερντογάν δεν κρατά πια ούτε τα μίνιμουμ διπλωματικά προσχήματα. Αυτές οι καταστάσεις

φέρνουν στη μνήμη μου εικόνες από την εποχή της Ανατολικής Γερμανίας (DDR). Όποιος ταξίδευε εκεί, γνώριζε εκ των προτέρων, πως ό,τι και εάν συμβεί, θα είναι μόνος του, χωρίς κανένας να μπορεί να τον βοηθήσει», δήλωσε ο τσάρος της οικονομικής ατμομηχανής της Ευρώπης στη γερμανική Bild Zeitung.

Με τον ίδιο να συμπληρώνει ότι εάν «η Τουρκία δεν αφήσει αυτά τα παιχνιδάκια -όπως με τις απαγορεύσεις επίσκεψης γερμανών βουλευτών στη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στο Ικόνιο- θα πρέπει να πούμε στους ανθρώπους: “Ταξιδεύετε με προσωπική σας ευθύνη στην Τουρκία, δεν μπορούμε, εμείς ως χώρα, να σας εγγυηθούμε απολύτως τίποτα”».

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας έχουν εξελιχθεί σε σίριαλ για γερά νεύρα, με το αμέσως προσεχές διάστημα να επιφυλάσσει ακόμη πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις…

The post Σόιμπλε στην Bild: «Η Τουρκία του Ερντογάν μου θυμίζει την Ανατολική Γερμανία» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα