Νέα πολιτική θύελλα για χάρη του Πολάκη

Μέχρι πριν λίγες ημέρες, ο Παύλος Πολάκης απασχολούσε media, πολίτες και πολιτική ζωή μόνο με τις δηλώσεις του. Με τον τρόπο που επιτιθόταν σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ και με τον τρόπο με τον οποίο φρόντιζε να επιδείξει το… ασυμβίβαστο του χαρακτήρα του.

Πλέον, όμως, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στον Αλέξη Τσίπρα, αφού τα όσα φέρεται να έχει κάνει έχουν καταλήξει σε δημοσιεύματα

από μερίδα του Τύπου και σε μηνύσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που και η Νέα Δημοκρατία ανεβάζει τους τόνους.

Ας δούμε από την αρχή τι έχει συμβεί.

Πρωτοκολλημένο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο ήρθε στο φως από tovima.gr φέρεται να αποκαλύπτει την πρωτοφανή παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον διαγωνισμό για τον διορισμό 100 ιατρών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, «διαπιστώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ακολούθησε την ίδια παράτυπη διαδικασία και στον διαγωνισμό για τον διορισμό 400 νοσηλευτών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ». Ολα αυτά, την ώρα που ο κ. Πολάκης είχε ζητήσει και είχε λάβει τους φακέλους των υποψήφιων επιστημόνων και τις λίστες των επιτυχόντων που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους, πριν –δηλαδή- τις υπογράψουν.

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 31 Μαρτίου 2016 και μέσα σε αυτό αναφέρεται ρητά πως παραδίδονται 215 πλήρεις φάκελοι υποψηφίων ιατρών και 185 νοσηλευτών ΠΕ.

photo: tovima.gr

Οπως σημειώνει tovima.gr, ούτε οι λίστες με τα ονόματα των ιατρών επιλογής του κ. Πολάκη, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν υπογραφεί από την αρμόδια επιτροπή του Κέντρου.

Εντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε άμεσα στο δημοσίευμα του «Βήματος» και ο Χρήστος Κέλλας έδωσε τη… γραμμή που θα ακολουθήσει το κόμμα του. «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία δηλαδή η επιτροπή αξιολόγησης δεν επικύρωσε οποιονδήποτε πίνακα και το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έλαβε επισήμως τέτοιον πίνακα. Απόδειξη το γεγονός ότι για 72 θέσεις γιατρών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει προς το παρόν 52 ενστάσεις. Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Πολάκη να κάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ “offshore” του υπουργείου Υγείας», ανέφερε ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας της ΝΔ, ενώ 34 άλλοι βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξάνθο. Θέμα οι «καταγγελίες παραποίησης στοιχείων στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, από το υπουργικό γραφείο του υπουργού Υγείας». «Αυτό που συνέβη στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Φάκελοι των υποψηφίων βρέθηκαν “ως δια μαγείας” από την επιτροπή αξιολόγησης στο γραφείο του υπουργού», αναφέρουν οι 34 βουλευτές της ΝΔ.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ αντιδρά ακόμη πιο έντονα και τραβά την υπόθεση στα άκρα. Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά που στρέφεται κατά παντός υπευθύνου στο υπουργείο Υγείας, σχετικά με το ζήτημα του διαγωνισμού για τον διορισμό των γιατρών στις ΜΕΘ. «Ο κατήφορος και οι αθλιότητες στον τομέα της Υγείας πρέπει να σταματήσουν και γι’ αυτό θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας για να δει αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα», δήλωσε η κυρία Χριστοφιλοπούλου αφήνοντας αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

The post Νέα πολιτική θύελλα για χάρη του Πολάκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα