Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών»

Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να προκαλεί με την αλαζονεία του και υποτιμά προκλητικά τη νοημοσύνη των πολιτών, σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή όσα είπε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha. «Το θλιβερό κεφάλαιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας για μία

ακόμη φορά την ανάγκη πολιτικής αλλαγής για τη χώρα.

«Ο κ. Τσίπρας, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, οδήγησε τη χώρα το 2015 στο χείλος του γκρεμού. Του θυμίζουμε ότι σώθηκε χάρη στη δική μας υπεύθυνη στάση», παρατήρησε στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως οι ευθύνες για όσα πέρασε η χώρα, βαρύνουν κυρίως τον ίδιο τον Πρωθυπουργό: «Η ανικανότητα και ο τυχοδιωκτισμός του προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην οικονομία μας, ζημιά την οποία οι Έλληνες πληρώνουν – και θα πληρώνουν ακριβά -με αυξημένους φόρους και μειωμένους μισθούς και συντάξεις. Οι ευθύνες για όσα συνέβησαν είναι πρωτίστως δικές του».

«Δυστυχώς, όμως, δεν διδάχτηκε τίποτα. Εξακολουθεί να προκαλεί με την αλαζονεία του. Υποτιμά προκλητικά τη νοημοσύνη των πολιτών. Στην οικονομία, έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι θα βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια, όταν την έχει ήδη δεσμεύσει σε λιτότητα διαρκείας. Και στους υπόλοιπους τομείς, με ιδεοληψίες και αυταρχισμό, χτίζει το δικό του κομματικό Κράτος», κατήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης και έκλεισε τη δήλωσή του επαναλαμβάνοντας την ανάγκη πολιτικής αλλαγής για τη χώρα.

Το θλιβερό κεφάλαιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει για να κάνει, επιτέλους, η Ελλάδα το μεγάλο άλμα στο μέλλον. pic.twitter.com/zicHwZhWNR

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) July 27, 2017

Πυρ ομαδόν για το «περπατώ στην Αθήνα και βλέπω χαμογελαστά πρόσωπα»

Η φράση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ότι βλέπει χαμογελαστά πρόσωπα στους δρόμους της Αθήνας προκάλεσε την οργή των κομμάτων της αντιπολίτευσης και πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ανακοίνωσή της για την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο κεντρικό δελτίο του Αlpha, η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για ρεσιτάλ θράσους και ψεμμάτων και παραποίηση της πραγματικότητας. «Βλέπει γύρω του χαμογελαστά πρόσωπα … Είναι προφανώς από τη χαρά που υποδεχόμαστε όλοι οι πολίτες τα εκκαθαριστικά της εφορίας αυτές τις μέρες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Πειραιώς που καταλήγει στον ίδιο τόνο: «Ίσως κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι η ζωή στο γυάλινο Πύργο του Μαξίμου έχει ημερομηνία λήξης, όσες ώρες συνεντεύξεων και αν κάνει. Και τότε οι δικαιολογίες που άρχισε να ψελλίζει για αυταπάτες, λάθος εκτιμήσεις και επιλογές προσώπων, δεν πρόκειται να τον γλυτώσουν από την σκληρή λαϊκή ετυμηγορία. Τουλάχιστον, θα έχει εξασφαλίσει μια καριέρα ηθοποιού για το μέλλον …».

Ο Πρωθυπουργός «αυταπατάται, αν νομίζει ότι μπορεί να συνεχίζει να πουλά νέες, ψεύτικες ελπίδες στον ελληνικό λαό, θεωρώντας ότι οι εκλογές ‘παραγράφουν’ τις ευθύνες για τα ψέματα, την ανευθυνότητα και τoν πολιτικό τυχοδιωκτισμό που επέδειξε ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβέρνηση», διεμήνυσε το ΠΑΣΟΚ.

Το κλίμα αισιοδοξίας που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός, με αφορμή την έξοδο στις αγορές, συντρίβεται από τη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο λαός, τα μέτρα που έχει προνομοθετήσει η κυβέρνηση και τις νέες δεσμεύσεις ενόψει τρίτης αξιολόγησης, επισημαίνει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

«O κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ξανά με το γνωστό κοκτέιλ ψεμάτων και λαθρεμπορίου ελπίδας. Ψέματα όσον αφορά στο παρελθόν, λαθρεμπόριο ελπίδας όσον αφορά στο μέλλον», σχολίασε για λογαριασμό του Ποταμιού ο εκπρόσωπος Τύπου, Δημήτρης Τσιόδρας. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι ακατάλληλοι να το καταρτίσουν και να το εφαρμόσουν, προσθέτει ο κ. Τσιόδρας. «Το νέο παραγωγικό μοντέλο δεν χτίζεται με την επέκταση του πελατειακού κράτους, με την επιστροφή της Παιδείας στη δεκαετία του ’80, με το κυνήγι της αριστείας και την αφαίμαξη της παραγωγικής Ελλάδας για τη συντήρηση του κομματικού στρατού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

The post Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα