Οταν ο Μακρόν συνάντησε τη Ριάνα

Τετ α τετ διάρκειας άνω της μίας ώρας είχε την Τετάρτη η διάσημη τραγουδίστρια Ριάνα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Ηταν μια δύσκολη συγκυρία. Ο Μακρόν έχει να αντιμετωπίσει την κρίση με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Κυανή Ακτή και ήδη η δημοτικότητά του μετρά τις πρώτες απώλειες. Ωστόσο για τη Ριάνα ήταν, όπως είπε, «μια απίστευτη συνάντηση». Η 29χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός επισκέφθηκε το Παρίσι και μετέβη στο Μέγαρο των Ηλυσίων για να

ζητήσει από τον νεαρό γάλλο ηγέτη να χρηματοδοτήσει την Πρωτοβουλία «Εκπαίδευση για Ολους», ένα φιλανθρωπικό ταμείο, του οποίου είναι πρέσβειρα.

Τη γεννημένη στα Μπαρμπέιντος, Ριάνα, υποδέχτηκε στο Ελιζέ η Μπριζίτ Μακρόν, σύζυγος του γάλλου προέδρου.

«Είχα μια απόλυτα απίστευτη συνάντηση με τον πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, ήταν απίστευτα φιλόξενοι με εμάς» δήλωσε κατά την αποχώρησή της η τραγουδίστρια, η οποία είναι υπέρμαχος πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων και χρίσθηκε από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ανθρωπίστρια της χρονιάς.

«Οι ηγετικές του ικανότητες με ενέπνευσαν και με εντυπωσίασαν» τόνισε η Ριάνα.

«Μιλήσαμε για την εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα κάνουμε σημαντικές ανακοινώσεις τον Σεπτέμβριο και θα προβούμε σε επιπλέον ενέργειες για την Αφρική τον Οκτώβριο» επισήμανε επίσης, αναφερόμενη στις δράσεις του φιλανθρωπικού ταμείου.

«Είναι η χρονιά της εκπαίδευσης» συμπλήρωσε.

Διαβάστε: Η συνάντηση του ζεύγους Μακρόν με τον Mπόνο των U2

Μπροστά από το Ελιζέ επικρατούσε συνωστισμός καθώς εκατοντάδες θαυμαστές της διάσημης καλλιτέχνιδας, οι περισσότεροι νέοι, είχαν σπεύσει με την ελπίδα να την δουν. Τη Ριάνα, η οποία φορούσε ένα γκρι κοστούμι, υποδέχθηκε στα σκαλιά του προεδρικού μεγάρου η Μπριζίτ Μακρόν, που είχε επιλέξει στενό τζιν και λευκή μπλούζα.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Ολα ξεκίνησαν από ένα tweet: την 24η Ιουλίου η Ριάνα είχε γράψει στο Twitter, όπου την ακολουθούν 75 εκατομμύρια χρήστες: «Καλημέρα Εμανουέλ Μακρόν, η Γαλλία θα δεσμευτεί υπέρ του Ταμείου για την Εκπαίδευση;».

bonjour @EmmanuelMacron, will France commit to #FundEducation?

Rihanna (@rihanna) June 23, 2017

Ανήρτησε παρόμοια μηνύματα απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, στον πρόεδρο της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι, όπως και στον Στέφεν Ζάιμπερτ, τον εκπρόσωπο Τύπου της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.

Ερωτηθείς με τον ίδιο τρόπο από τη Ριάνα, μέσω ανάρτησης στο Twitter τον Σεπτέμβριο του 2016, ο τότε πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε περιοριστεί να απαντήσει, επίσης με ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ότι θα της δώσει «μια λεπτομερή απάντηση».

Μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Μακρόν υπογράμμισε ότι 264 εκατ. παιδιά είναι εκτός σχολείου και δήλωσε ότι θα δεσμευτεί στον αγώνα της Ριάνα να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα.

Committed with @GlblCtzn, @ClaraLionelFdn and @rihanna to #FundEducation. 264M children are out of school : let's take up this challenge! pic.twitter.com/tzvo5EBIPl

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) July 26, 2017

The post Οταν ο Μακρόν συνάντησε τη Ριάνα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα