«Μην αφήνετε λουλούδια στη μνήμη του νεκρού ληστή»

Οταν ο 37χρονος Χένρι Βίνσεντ διέρρηξε το σπίτι του 78χρονου Ρίτσαρντ Οσμπορν Μπρουκς στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με σκοπό να τον ληστέψει, ο ιδιοκτήτης δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια, παρά την προχωρημένη ηλικία του. «Οπλισμένος» με ένα κατσαβίδι, ο διαρρήκτης ήρθε στα χέρια με τον 78χρονο και ύστερα από συμπλοκή, όχι μόνο δεν κατάφερε να κλέψει κάτι από το σπίτι, αλλά κατέληξε να χάσει την ίδια του τη ζωή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent,

ο μάχιμος Μπρουκς συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο, αλλά λίγες ώρες αργότερα αφέθη ελεύθερος, καθώς κρίθηκε ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. Οι συγγενείς του άτυχου ληστή μετέτρεψαν τον φράχτη του μοιραίου σπιτιού σε αυτοσχέδιο λατρευτικό ναό, αφήνοντας πλήθος λουλουδιών και χειρόγραφων σημειωμάτων, προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον δικό τους άνθρωπο.

Κι εδώ ακριβώς αρχίζει ένας άλλου είδους λουλουδοπόλεμος, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να πετάξουν τα λουλούδια σε μια έκρηξη αγανάκτησης για την αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή. Οι συγγενείς αντικατέστησαν τα πεταμένα άνθη με καινούργια και το ανεβοκατέβασμά τους επανελήφθη τουλάχιστον τέσσερις φορές.

«Αυτοί οι τύποι είναι σκουπίδια! Σκουπίδια! Θα σας άρεσε αν κάποιος έμπαινε κρατώντας κατσαβίδι και απειλούσε ότι θα ληστέψει και θα σκοτώσει τους ηλικιωμένους γονείς σας; Θα αφήνατε λουλούδι σε έναν τέτοιο εγκληματία;» – αυτό ήταν το οργισμένο ξέσπασμα ενός άντρα που πέταξε τα λουλούδια που είχαν τοποθετηθεί στη μνήμη του νεκρού ληστή. Και συμπλήρωσε ότι «το Λονδίνο έχει γεμίσει από επικίνδυνους εγκληματίες». Αλλά και οι υπόλοιποι γείτονες χαρακτήρισαν τα λουλούδια στον φράχτη ως «κακόγουστη και ανάρμοστη συμπεριφορά».

Με τα κρούσματα εγκληματικότητας να αυξάνονται καθημερινά και στη χώρα μας, τέτοιες παράδοξες ιστορίες, που μπερδεύουν τον ρόλο του θύτη και του τελικού θύματος, χτυπούν και τη δική μας πόρτα. Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε καλά κλειδωμένοι, ώστε κανείς δεν θα μπορέσει να μπει μέσα.

The post «Μην αφήνετε λουλούδια στη μνήμη του νεκρού ληστή» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα