Με… θεατρικό μονόπρακτο η εκδήλωση Βαρουφάκη στο Σπόρτινγκ
Με ένα θεατρικό μονόπρακτο, αλλά μπροστά σε λίγο κόσμο τελικά, επέλεξε ο Γιάνης Βαρουφάκης να ανοίξει την εκδήλωση του κινήματος DiEM25 στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ το βράδυ της Παρασκευής.
O πρώην υπουργός Οικονομικών διαφήμισε με κάθε τρόπο την εκδήλωση της Παρασκευής -με την οποία το κίνημά του συστήθηκε στο αθηναϊκό κοινό- έδωσε πολλές συνεντεύξεις το τελευταίο διάστημα και προσκάλεσε προσωπικότητες – μεταδόθηκαν χαιρετισμοί από τον Νόαμ Τσόμσκι, τον Μπράιαν Ινο και τη Ναόμι Κλάιν. Ωστόσο ο κόσμος ήταν λίγος στο κλειστό των Πατησίων.
Ετσι λίγοι απήλαυσαν το μονόπρακτο «Το Δέντρο» που κατά τους διοργανωτές, περιγράφει γλαφυρά τις αλλαγές που συντελέστηκαν στις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων από την υπαγωγή της χώρας στο πρώτο μνημόνιο το 2010.
Το μονόπρακτο για την κατάσταση των Ελλήνων. Σκουπίδια και κρίση για να το καταλάβουν και οι πιο… αδαείς (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)Κατά τα άλλα ο κ. Βαρουφάκης είπε πάνω κάτω όσα έχει πει σε άλλες εκδηλώσεις του DiEM25, το οποίο -μην ξεχνάμε- άρχισε την πορεία του στις ευρωπαϊκές πόλεις για να καταλήξει στα Πατήσια.
«Για να επανακτήσουμε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία μας ως Έλληνες, ως Ιταλοί, ως Γερμανοί, πρέπει να επανακτήσουμε τον δημοκρατικό έλεγχο της Ευρώπης ως ευρωπαίοι» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Ο χώρος της εκδήλωσης διάσπαρτος αστέρια κάθε μεγέθους. Ανάμεσά τους διακρίνεται η φιγούρα του πρώην υπουργού Οικονομικών«Ο απομονωτισμός δεν βοηθά κανέναν να πάρει πίσω την πατρίδα του. Όπως η κλιματική αλλαγή έτσι και η αντιμετώπιση του χρέους, των τραπεζικών κρίσεων, των χαμηλών επενδύσεων, της φτώχειας – απαιτούν μεν δράσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αλλά αυτές οι δράσεις δεν αρκούν», συμπλήρωσε.
«Η Ελλάδα ασφυκτιά σε μια Ευρώπη που αποδομείται. Κι η Ευρώπη αποδομείται επειδή χώρες όπως η Ελλάδα ασφυκτιούν – όπως ασφυκτιούν οι εργαζόμενοι πτωχοί σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Γερμανίας» υπογράμμισε.
Αν υπήρξε ψήγμα αυτοκριτικής; Ψήγμα ίσως. «Είναι αλήθεια ότι, όπως με κατηγόρησαν ακόμα και σύντροφοι όταν άρχισαν να θέλουν να συνθηκολογήσουν, έχω πράγματι κόλλημα με το χρέος. Όπως τους απάντησα, ναι έχω κόλλημα με το χρέος όπως ένας αιχμάλωτος πολέμου δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από την απόδραση. Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι το Νο. 1 ζητούμενο γιατί το χρέος κρύβεται πίσω από την γενικευμένη, τετραπλή πτώχευση», είπε κλείνοντας την ομιλία του αναφορικά με τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε με τους δανειστές στο πρώτο εξάμηνο του 2015.
The post Με… θεατρικό μονόπρακτο η εκδήλωση Βαρουφάκη στο Σπόρτινγκ appeared first on Protagon.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η Τουρκάλα παίκτρια του Survivor που χαστούκισε τον Βασάλο
- Ο σύζυγος έπιασε στα πράσα τη γυναίκα του με άλλον και το πλήρωσε με τον ίδιο τρόπο
- Σηκώθηκαν μαχητικά! Τούρκος επιβάτης επιχείρησε να εισβάλλει στο πιλοτήριο
- Τι σημαίνει η αρχαία Ελληνική φράση: Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων;
- Πώς διατηρούνται τα σώματα των Αγίων;
- Τους άλλαζαν τα φώτα: Έλεγαν ότι θα ελέγξουν τους μετρητές και τους έκλεβαν!
- Αυτή η βίλα είναι 272 ετών! Μόλις ανακαινίστηκε και είναι ήδη sold-out!
- Θα χάσεις τα λόγια σου με την Μαρία Κορινθίου, δες και θα καταλάβεις
- Καφές: Σε ποια ποσότητα προκαλεί αύξηση της κακής χοληστερόλης
- Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας μου είπε για νέο Γουδί
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Protagon
- Τελευταία Νέα Protagon
- Με… θεατρικό μονόπρακτο η εκδήλωση Βαρουφάκη στο Σπόρτινγκ
- Τα δέντρα έχουν τα δικά τους τραγούδια
- Πιστός σκύλος δεν αφήνει λεπτό το τραυματισμένο αφεντικό του
- Να είσαι πολιτικός με παιδιά ή χωρίς;
- Μόνοι και κουρασμένοι
- Περισσότεροι από 40 εκατ. πολίτες ψήφισαν για νέο πρόεδρο στο Ιράν
- Πώς ο Τραμπ ενημέρωσε τους Ρώσους για τον Κόμεϊ
- Το μοιραίο τρένο έτρεχε πολύ; Κάτι δεν πάει καλά
- Oλοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τι έδειξε η πρώτη μέτρηση του Εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου για τις θάλασσες Πάτρας, Αχαΐας και Ναυπάκτου -ΠΙΝΑΚΕΣ
- Παρέα με τα σκουπίδια από σήμερα, λόγω της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων-Έκκληση του Δήμου να μην κατεβάζουμε απορρίμματα
- Θανατηφόρο τροχαίο με εγκατάλειψη στον Εύοσμο
- «Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17»
- «Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι το Νο. 1 ζητούμενο»
- Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 20-05-2017
- Ο άνθρωπος «έπλασε» τα ρομπότ κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση
- Έκθεση γελοιογραφίας «Sweet Europe» στο Μετρό Συντάγματος
- Athens Street Food Festival: Το 3o και τελευταίο ΣΚ
- Μακελειό στη Λιβύη: 141 θύματα από επίθεση σε αεροπορική βάση