Με… θεατρικό μονόπρακτο η εκδήλωση Βαρουφάκη στο Σπόρτινγκ

Με ένα θεατρικό μονόπρακτο, αλλά μπροστά σε λίγο κόσμο τελικά, επέλεξε ο Γιάνης Βαρουφάκης να ανοίξει την εκδήλωση του κινήματος DiEM25 στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ το βράδυ της Παρασκευής.

O πρώην υπουργός Οικονομικών διαφήμισε με κάθε τρόπο την εκδήλωση της Παρασκευής -με την οποία το κίνημά του συστήθηκε στο αθηναϊκό κοινό- έδωσε πολλές συνεντεύξεις το τελευταίο διάστημα και προσκάλεσε προσωπικότητες – μεταδόθηκαν χαιρετισμοί από τον Νόαμ Τσόμσκι, τον Μπράιαν Ινο και τη Ναόμι Κλάιν. Ωστόσο

ο κόσμος ήταν λίγος στο κλειστό των Πατησίων.

Ετσι λίγοι απήλαυσαν το μονόπρακτο «Το Δέντρο» που κατά τους διοργανωτές, περιγράφει γλαφυρά τις αλλαγές που συντελέστηκαν στις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων από την υπαγωγή της χώρας στο πρώτο μνημόνιο το 2010.

Το μονόπρακτο για την κατάσταση των Ελλήνων. Σκουπίδια και κρίση για να το καταλάβουν και οι πιο… αδαείς (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)

Κατά τα άλλα ο κ. Βαρουφάκης είπε πάνω κάτω όσα έχει πει σε άλλες εκδηλώσεις του DiEM25, το οποίο -μην ξεχνάμε- άρχισε την πορεία του στις ευρωπαϊκές πόλεις για να καταλήξει στα Πατήσια.

«Για να επανακτήσουμε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία μας ως Έλληνες, ως Ιταλοί, ως Γερμανοί, πρέπει να επανακτήσουμε τον δημοκρατικό έλεγχο της Ευρώπης ως ευρωπαίοι» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο χώρος της εκδήλωσης διάσπαρτος αστέρια κάθε μεγέθους. Ανάμεσά τους διακρίνεται η φιγούρα του πρώην υπουργού Οικονομικών

«Ο απομονωτισμός δεν βοηθά κανέναν να πάρει πίσω την πατρίδα του. Όπως η κλιματική αλλαγή έτσι και η αντιμετώπιση του χρέους, των τραπεζικών κρίσεων, των χαμηλών επενδύσεων, της φτώχειας – απαιτούν μεν δράσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αλλά αυτές οι δράσεις δεν αρκούν», συμπλήρωσε.

«Η Ελλάδα ασφυκτιά σε μια Ευρώπη που αποδομείται. Κι η Ευρώπη αποδομείται επειδή χώρες όπως η Ελλάδα ασφυκτιούν – όπως ασφυκτιούν οι εργαζόμενοι πτωχοί σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Γερμανίας» υπογράμμισε.

Αν υπήρξε ψήγμα αυτοκριτικής; Ψήγμα ίσως. «Είναι αλήθεια ότι, όπως με κατηγόρησαν ακόμα και σύντροφοι όταν άρχισαν να θέλουν να συνθηκολογήσουν, έχω πράγματι κόλλημα με το χρέος. Όπως τους απάντησα, ναι έχω κόλλημα με το χρέος όπως ένας αιχμάλωτος πολέμου δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από την απόδραση. Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι το Νο. 1 ζητούμενο γιατί το χρέος κρύβεται πίσω από την γενικευμένη, τετραπλή πτώχευση», είπε κλείνοντας την ομιλία του αναφορικά με τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε με τους δανειστές στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

The post Με… θεατρικό μονόπρακτο η εκδήλωση Βαρουφάκη στο Σπόρτινγκ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα