Oλοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Μαΐου 2017, στην Αθήνα, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Business Confucius Institute του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ελληνο-Κινεζικό Οικονομικό Συμβούλιο με την υποστήριξη της Πρεσβείας

της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και την ευγενική χορηγία της Zhen Lei Marble Company Ltd.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να διευκολύνει την ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου της Κίνας και της χώρας μας.

Ελληνες και κινέζοι επιχειρηματίες, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και οργανισμών από τη χώρα μας και την Κίνα, μέλη διπλωματικών αποστολών, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, στελέχη φορέων και επιχειρήσεων καθώς και εκπρόσωποι Μέσων συμμετείχαν στο συνέδριο, ώστε να διερευνήσουν τις εμπορικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν για να επεκταθούν στη συνεχώς αναπτυσσόμενη και πολλά υποσχόμενη αγορά της Κίνας.

Χαιρετισμούς στο Συνέδριο απηύθυναν οι: Εμμανουήλ Γιακουμάκης, Καθηγητής και Πρύτανης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Gao Wenqi, Πολιτικός Ακόλουθος, Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Γεώργιος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Υπουργείο Τουρισμού, Φώτης Προβατάς, Πρόεδρος, Ελληνο-Κινεζικό Οικονομικό Συμβούλιο, Zhou Ruojun, Εμπορική Ακόλουθος, Πρεσβεία Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Γεράσιμος (Μάκης) Μπαλαούρας, Οικονομολόγος, Βουλευτής Ν. Ηλείας, ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Γιώργος Κουμουτσάκος, Βουλευτής Β΄ Αθηνών και Επικεφαλής Τομέα Εξωτερικών ΝΔ.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου στον χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως συνδιοργανωτής του 4ο Ελληνοκινεζικού Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της αξίας της εξωστρέφειας που υπηρετεί, υποστηρίζει την διερεύνηση και αξιοποίηση σύγχρονων αντιλήψεων και πρακτικών επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Κίνας προς όφελος της ανάπτυξης, προς όφελος της νεολαίας μας και προς όφελος των δύο λαών».

Στην πρώτη Συνεδρία με θέμα «Τουρισμός-Κρουαζιέρα, η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός», συζητήθηκαν οι δυνατότητες και προκλήσεις της χώρας. Ο Πειραιάς ως σταθμός του στρατηγικού κινεζικού προγράμματος «Μια Ζώνη, Ενας Δρόμος». Στο πάνελ που συντόνισε ο δημοσιογράφος Σταύρος Μονεμβασιώτης συμμετείχαν οι Deng Yu, Βοηθός Διευθύνοντος Συμβούλου, PPA, China Shipping, Γιώργος Παπασταματίου, Διευθύνων Σύμβουλος FΟRΤΗcrs, Li Ang, Αντιπρόεδρος, Greek Overseas Chinese Association, Γιώργος Κώτσαλος, Πρόεδρος, Dogus Hellas, Xu Changcheng Γενικός Διευθυντής, Ζhenlei Marble Stone Import and Export Company

Τη δεύτερη Συνεδρία, με θέμα την τεχνολογία, συντόνισε ο Δρ. Γιώργος Τζογόπουλος, Ιδρυτής του chinaandgreece.com, αρθρογράφος στους Global Times και το china.org.cn, Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Συζητήθηκε πώς η Οικονομία με τη συμβολή της τεχνολογίας μετασχηματίζεται ταχύτατα και δημιουργεί νέα πρότυπα επιχειρηματικής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς δραστηριότητας. Πώς ανταποκρίνονται οι επιχειρήσεις στην ανταγωνιστική οικονομία. Τι είναι οι smart cities και το e-health και ποιες είναι οι προοπτικές συνεργασίας με εισηγητές τους: Wang Lei, Διευθυντή Πωλήσεων, Huawei, Βασίλη Αποστολόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Νίκο Φαλδαμή, Πρόεδρος HePIS (Hellenic Professionals Informatics Society) και Γενικό Διευθυντή, ΙΑΤΡΟΚΟΣΜΟΣ, και Παντελή Τζωρτζάκη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλος, INNOGROWTH

Παρεμβάσεις σχετικά με τα Εμπόδια, τους Δρόμους και τα Βήματα που πρέπει να γίνουν, πραγματοποιήθηκαν από τους Chen Feng, Διευθυντή, Greek Fujian Overseas Chinese Association Xia Changwei, Οικονομικό Σύμβουλο, Greek Real Estate Market και Lan Xiaocheng, Διευθυντή, Silk Road Travel Agency in Athens με το συντονισμό της δημοσιογράφου Ειρήνης Ζαρκαδούλα.

Η επόμενη μέρα, Παρασκευή 12 Μαΐου, ξεκίνησε με χαιρετισμούς των Shi Jianjum, Διευθυντή του Hanban Council, Zhang Xinmin, Αντιπρόεδρο, UIBE και Wu Weixing, Banking and Finance, UIBE.

Στην τρίτη Συνεδρία συζητήθηκε το θέμα της Ναυτιλίας: Η παράδοση συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας. Το παρόν, οι προκλήσεις, το μέλλον και οι νέες δυνατότητες.

Στο πάνελ ήταν οι Wang Changzhen, Διευθυντής China Shipbuilding & Offshore International Co, Greek Branch, o Wang Changzhen , AVIC, International Ship Development Co. Ltd., Greek Branch, Βασίλης Κούτσης, ICC Ελλάς, Εθνική Ελληνική Επιτροπή – Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, Γιώργος Αρβανιτίδης, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Τομεάρχης Ναυτιλίας & Μακεδονίας-Θράκης και συντονιστής ο κ. Νίκος Καραμπάσης, Δημοσιογράφος.

Η τελευταία Συνεδρία εξέτασε τη Βιώσιμη Ανάπτυξη & Ενέργεια, τις δυνατότητες συνεργασίας και προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης και τις προοπτικές συνεργασίας στο πεδίο της γαλάζιας οικονομίας.

Ομιλητές στο πάνελ οι Πέτρος Κόκκαλης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Δήμος Πειραιά και leader, BlueGrowth & δικτύου «Aephoria.net», Απόστολος Καμαρινάκης, Επιχειρηματίας και Διευθύνων Σύμβουλος, Ομιλος Jet Energy, Λευτέρης Τσουκαλάς, Πυρηνικός Μηχανικός, Καθηγητής Πυρηνικής Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Purdue και Καθηγητής, Παν. Θεσσαλίας, Μάνος Εξαρχουλάκος, Δ/ντής Marketing, Εταιρεία Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας ΑΕ, Ιωάννης Κοπανάκης, Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης ΔΕΗ ΑΕ και Γιώργος Τζανίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Detracon με τον συντονισμό του Χάρη Φλουδόπουλου, δημοσιογράφου.

The post Oλοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα